Naturlandia traslladarà 35 animals a una reserva catalana
Portarà dotze muflons, sis isards, cinc cérvols japonesos, vuit daines i quatre cérvols ibèrics al santuari Wild Forest, a prop de Montserrat
Naturlandia traslladarà properament la quarantena d’animals herbívors que hi ha a les instal·lacions a la reserva catalana Wild Forest, especialitzada en aquesta mena d’acollides. Concretament, el parc portarà dotze muflons, sis isards, cinc cérvols japonesos, vuit daines i quatre cérvols ibèrics al santuari, un espai d’unes 33 hectàrees de terreny situat al parc natural de Montserrat.
La reserva Wild Forest és un centre de recuperació i santuari de fauna salvatge que acull animals que no poden tornar al seu hàbitat natural. Fonts de Naturlandia van explicar ahir al Diari que l’equip que dirigeix el parc ha decidit traslladar els herbívors a Wild Forest perquè compleix els requisits i recomanacions dels tècnics que els han assessorat en l’operació. Els criteris són, segons aquestes fonts, que l’espai “ni exhibeixi ni exploti els animals”, i que les condicions climàtiques i de salubritat del terreny siguin les adequades. Els tècnics, a més, van demanar que el santuari no estigués situat gaire lluny d’Andorra, ja que “els trasllats són durs per als animals”.
Microfinançament
Naturlandia va assegurar que farà un seguiment acurat del trasllat i del procés de reintroducció dels animals en el seu nou hàbitat. A més, fonts del parc van afegir que la direcció s’ha compromès a donar 350 euros al santuari per sufragar les despeses de manteniment dels animals i a comprar un remolc adequat per transportar-los.
Per la seva part, Wild Forest va llançar dimarts d’aquesta setmana una campanya de microfinançament de 29.750 euros (850 euros per animal) a la plataforma GoFundMe per sufragar els costos d’acollir els herbívors de Naturlandia.
Wild Forest no és un parc amb ànim de lucre i obert al públic. De fet, només hi organitza trobades amb donants per explicar-los com avança el projecte.
Actualment a les seves instal·lacions hi viuen 22 cèrvids i una quinzena d’ovelles i cabres, a més de porcs senglars, guineus, rucs, cabirols i altres animals domèstics. El santuari, fundat l’any 2016 amb l’estatut jurídic de fundació privada, va signar un acord amb la Generalitat de Catalunya el setembre del 2020 que l’autoritza a acollir aquesta mena d’animals. El santuari assegura, en un comunicat publicat al seu web, que no rep diners públics.
Amb l’anunci del trasllat dels herbívors, Naturlandia accelera el procés de tancament del parc d’animals. Al final de febrer, fonts de Naturlandia van confirmar que ja s’havia trobat una nova destinació per a la fauna salvatge. Tot i que encara no se n’ha publicat la data, sí que se sap que els ossos aniran a un santuari animal a Anglaterra, mentre que els linxs i els llops seran enviats a una reserva animal que es troba a Grècia.
Tot i que el trasllat dels herbívors i els depredadors ja s’ha negociat amb els centres d’acollida, fonts de Naturlandia van recordar ahir que el procés està pendent de tràmits burocràtics. En funció de quan es completin, van apuntar aquestes fonts, el trasllat es podrà avançar.