Jordi Sabata, coordinador de l'Institut de Música

El músic i professor berguedà haurà d’encarar el repte d’avançar cap al reconeixement oficial dels estudis musicals que ofereix el centre

Jordi Sabata, coordinador de l'Institut de MúsicaCOMÚ D'ANDORRA LA VELLA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Jordi Sabata (Berga, 1983) serà el nou coordinador de l’Institut de Música d’Andorra la Vella. El consell de comú de la capital va aprovar ahir a la tarda per unanimitat el nomenament d’aquest professional especialitzat en gestió de centres musicals, que es preveu que s’incorpori de manera efectiva al càrrec els propers dies. La setmana vinent es presentarà al claustre de professors del centre educatiu. Un dels reptes principals que haurà d’encarar serà avançar cap al reconeixement oficial dels estudis musicals que ofereix l’Institut de Música.

Sabata és músic i té experiència en gestió cultural. Entre d’altres, té un grau en interpretació de cant clàssic i contemporani, un postgrau en polítiques culturals i un màster en gestió cultural. A més, és enginyer tècnic en Telecomunicacions. En l’àmbit laboral, ha estat tècnic de gestió de l’Associació Catalana d’Escoles de Música i secretari acadèmic de l’Escola municipal de música de Berga i del Conservatori de música dels Pirineus, un projecte intercomarcal que agrupa les escoles de música de Berga, Puigcerdà i la Seu d’Urgell.

Funcions

La cònsol major, Conxita Marsol, va destacar que el perfil de Sabata reuneix “àmpliament” les característiques que el comú buscava per a la figura de coordinador de l’Institut de Música d’Andorra la Vella.

Per la seva part, Sabata va explicar en roda de premsa després del nomenament que durant el seu mandat vol acomplir tres objectius. En primer lloc, “fer més present” l’Institut de Música “a Andorra la Vella i arreu del Principat”.

En segon lloc, “incrementar el nombre d’alumnes del centre”. Sabata va apuntar que aquest objectiu s’assolirà, d’una banda, retenint el talent que vol professionalitzar-se gràcies a l’oficialització dels títols i, de l’altra, potenciant l’obertura de l’escola “a tota la comunitat”, apropant-la encara més, per exemple, a la gent gran.

En tercer lloc, Sabata treballarà per definir els nous plans d’estudis oficials de l’escola i aconseguir que el ministeri d’Educació els homologui als que poden cursar-se a Espanya i França. L’objectiu de Sabata i l’equip de govern del comú és que l’Institut de Música pugui oferir aquests estudis a partir del setembre. Tot i això, va assenyalar que aquesta opció curricular molt probablement no s’implementarà fins al curs 2022-2023.

Demanda dels professors

L’organigrama del centre va modificar-se el setembre passat per introduir el càrrec de coordinador, el qual tindrà la missió de dirigir l’equipament, representar-lo i i assessorar els cònsols i l’equip de govern en tots els aspectes relacionats amb l’escola i l’educació musical a la parròquia.

La creació d’aquesta figura, que té la consideració de càrrec de confiança i orgànicament estarà situat per sobre del cap de servei, és una demanda dels professors de l’escola. L’any passat el comú ja va complir una altra reclamació dels docents: que l’elecció del cap de servei se sotmetés a la voluntat general del claustre.

L’Institut de Música, inaugurat el 1980 i centre musical de referència a Andorra, agrupa prop de 400 alumnes de diferents nivells i especialitats i 26 professors.

S'APROVA L'ACORD AMB ANDORRA TELECOM SOBRE LA PLAÇA THE CLOUD

El consell va aprovar el conveni entre el comú i Andorra Telecom segons el qual l’operadora cedeix l’ús a la parròquia durant 20 anys dels espais adjacents a les futures oficines, tant a l’avinguda Meritxell com a la confluència dels carrers Riberaygua, de la Borda i Sant Salvador. En contrapartida, el comú cedeix a la compa­nyia l’ús del subsol per construir-hi un equipament cultural, un espai on es faran, segons el comú, “exposicions avantguardistes des d’un punt de vista tecnològic i digital”.

LA MINORIA CRITICA QUE ELS CONCURSOS NO PASSIN PEL CONSELL

Els consellers del grup del Partit Socialdemòcrata i Independents d’Andorra la Vella van expressar ahir el descontentament pel “canvi de les regles del joc” que ha decidit la majoria comunal, pel qual a partir d’ara els concursos públics no passaran pel ple del consell de comú. Durant la sessió la cònsol major, Conxita Marsol, va explicar que d’ara endavant només les adjudicacions se sotmetran a votació per millorar “l’eficiència” dels plens. Els consellers de la minoria van demanar que es reverteixi la situació “en pro de la transparència i la democràcia”. En aquest sentit, la líder dels socialdemòcrates, Dolors Carmona, va reiterar que els consellers de la minoria són “membres de la corporació” que representen “una part important de la ciutadania”. Carmona va afirmar que, “per transparència”, els concursos públics rellevants per a la parròquia s’han de poder tractar en el ple del consell de comú. D’altra banda, el conseller Sergi González va afegir que el fet que deixin de debatre’s aquestes qüestions al consell de comú “no és bo ni per a nosaltres, per al nostre dia a dia, ni per a tots els ciutadans d’Andorra, perquè la transparència queda en evidència”. El socialdemòcrata va explicar que la minoria vol la informació per poder treballar-la i fer aportacions, i va assegurar que “el que no podem fer” és votar projectes i despeses sense disposar de la informació necessària. González va lamentar que la informació que facilita la majoria cada vegada sigui “més escassa”.

tracking