L'accés al centre de recerca de Grifols costarà uns 900.000 euros

El Govern sufragarà la inversió necessària per construir la infraestructura

L'accés al centre de recerca de Grifols costarà uns 900.000 eurosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’accés des de la CG-3 al centre de recerca immunològica que Grifols construirà als terrenys del Prat de la Farga de Casa Rossell tindrà un cost de 900.000 euros, segons el pressupost amb què treballa el ministeri de Territori i Habitatge, al qual ha tingut accés el Diari. La inversió anirà a càrrec del Govern en la seva tota­litat.

El camí tindrà sis metres d’amplada. Una part discorrerà en viaducte sobre el riu Valira d’Orient i, una altra, sobre camí ral d’Ordino. Segons el document del Govern, “l’encreuament per sobre del riu i del camí ral requereix un viaducte d’uns 33 metres de longitud”. L’executiu calcula que el preu per metre quadrat d’aquesta infraestructura és d’uns 2.500 euros, per la qual cosa el cost total del viaducte serà de 495.000 euros, aproximadament.

La resta del camí, de 29 metres de longitud, es preveu, segons el ministeri de Territori i Habitatge, que es reforci “amb murs verticals de contenció”. La inversió necessària per completar aquestes obres és, segons els càlculs del Govern, de 304.500 euros, és a dir, 1.500 per metre quadrat.

L’executiu també estima que haurà de pagar 100.500 euros més en “acabats d’adaptació parcial del camí comunal adjacent a la CG-3”, així com per a “altres obres menors”, com ara “accessos en fase d’obra al marge dret del riu”.

D’altra banda, ahir va fer-se públic que el GIC, el fons sobirà de Singapur, farà una inversió de 840 milions d’euros a Grifols, segons va informar la companyia. L’operació permetrà que el fons de Singapur obtingui una participació minoritària a Biomat USA, la filial que té la multinacional als Estats Units i que gestiona gairebé 300 centres de plasma al país.

tracking