El comú oferirà un transport amb llançadores des del nou aparcament al nucli urbà

El pàrquing comunal s’ubicarà al final de l’avinguda Santa Coloma i permetrà posar en marxa una prova pilot per descongestionar el trànsit de la parròquia

Terrenys que acolliran un parc i aparcamentComú ALV/Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de comú d'aquesta tarda ha fet públic el lloguer de dos terrenys de prop de 8.000 metres quadrats, als quals, tal com va avançar el Diari, s'accediran des de l'avinguda Santa Coloma, 93 i que tenen connexió amb el passeig del riu(un d’ells ja està llogat i l’altre estarà disponible al gener). En aquest espai, segons el comú,es construirà una zona verda, un parc infantil i un aparcament amb capacitat per a més de 200 vehicles. Els vianants podran accedir des d’aquests equipaments directament cap a la zona del tartan destinada a caminar o fer esport. L'objectiu és que afavoreixil’accés a peu al centre de la parròquia a través del passeig del riu, i de l’altra, permetrà posar en marxa a partir del gener una prova pilot per descongestionar el trànsit del centre de la parròquia. El que es vol és oferir abonaments a un preu assequible en aquest aparcament més allunyat del centre per als ciutadans que treballin a Andorra la Vella i oferir un transport amb llançadores cap al nucli urbà.

D'altra banda, el lloguer ja és efectiu a partir d'avui per un import mensual de9.645€, per la qual cosa, s'adequarà com aparcament gratuït durant el Tour de França juntament amb el de la rotonda de la Comella.En la sessió de consell de comú, també s’ha acordat l’adjudicació per substituir els tres ascensors situats a l’Aparcament Centre Ciutat i que donen accés al vestíbul del Centre de Congressos, per un import proper als 380.000€. La renovació començarà a la tardor.

Nou aparcament a Andorra la Vella

El comú d’Andorra la Vella ha arribat a un acord amb un propietari privat que permetrà crear un nou aparcament comunal a la zona del final de l’avinguda Santa Coloma. La corporació ja ha signat amb la propietat el contracte d’arrendament del terreny, tal com van explicar ahir al Diari fonts properes al comú. L’equip de govern treballa amb la previsió que l’equipament entri en funcionament abans que acabi l’estiu.

La nova zona d’estacionament s’ubicarà en un solar d’uns 4.000 metres quadrats de superfície. El terreny està situat al final d’un dels carrers perpendicular a l’avinguda Santa Coloma que donen a la banda del riu. Per accedir-hi, els conductors hauran d’entrar per l’avinguda. També s’hi podrà arribar a peu pel camí del riu Valira.

El contracte d’arrendament del terreny tindrà una durada de cinc anys a comptar a partir d’avui, segons van confirmar fonts del comú. A canvi de cedir l’ús del terreny a la corporació perquè hi faci l’aparcament, el propietari rebrà una compensació d’uns 8.000 euros al mes.

Pel que fa al nombre exacte de places d’estacionament de vehicles que la capital guanyarà amb aquest nou aparcament, fonts del comú van informar que és una xifra que “encara no es pot concretar”. Aquestes mateixes fonts van explicar que la corporació tot just ha signat el contracte amb la propietat i que “s’ha d’acabar de comptar quantes places es crearan exactament”.

SOLUCIONS

Amb l’obertura d’aquest nou aparcament, el comú vol fer un pas més per trobar una solució a la manca de zones per estacionar el vehicle privat. “Andorra la Vella és una ciutat que ha d’administrar uns fluxos de trànsit molt grans. Milers de persones hi venen a treballar cada dia i a fer-hi gestions de tota mena”, van recordar fonts de la corporació.

De fet, el comú fa mesos que manté converses amb diferents propietaris d’altres terrenys situats dins del terme de la parròquia amb l’objectiu d’arribar-hi a un acord que permeti crear altres zones d’aparcament. Fonts de la corporació no van voler donar-ne més detalls perquè encara no hi ha res lligat i no volen interferir en les negociacions.

Cal recordar que l’aparcament del Parc Central va tancar completament el 19 de juny i no tornarà a obrir fins després de l’11 de juliol, un cop el Tour de França hagi passat pel Principat. Per tant, no serà fins als dies posteriors a l’arribada a Andorra de la cursa ciclista que la parròquia recuperarà les 540 places de què disposa l’aparcament. La ciutat ja va perdre a l’abril 245 places més amb el tancament per obres de l’aparcament Fener 1. Un cop acabin els treballs, però, la ciutat disposarà de 800 places noves.

ELS DETALLS

-Compensació

El propietari dels terrenys ha arribat a un acord amb el comú per llogar l’espai o hi haurà l’aparcament per uns 8.000 euros al mes.

-Places

Fonts de la corporació van informar que el nombre exacte de places d’estacionament que es crearan “encara no es pot concretar”.

-Alternatives

El comú fa mesos que manté converses amb la propietat d’altres terrenys amb l’objectiu de crear altres zones d’estacionament.

Nou aparcament a Andorra la Vella

Nou aparcament a Andorra la Vella

tracking