Desperta Laurèdia dubta de la viabilitat del projecte Naturland
La consellera Aché desconfia de la promesa de beneficis a mitjà termini i es mostra reticent a mantenir l’aposta pel “turisme de masses”
La consellera de la minoria del comú de Sant Julià Maria Àngels Anché dubta de la viabilitat del nou projecte per a Naturland. Els membres de Desperta Laurèdia comparteixen la necessitat de reorientar el rumb del parc i coincideixen amb algunes de les activitats que la direcció hi vol dur a terme, però desconfien que els canvis que s’han anunciat aportin beneficis en un període de temps de cinc anys, tal com va afirmar el director general de Naturland, Xabier Ajona, durant la presentació.
La consellera comunal també va emfatitzar la dificultat de fer previsions en “un context social i econòmic tan complicat”. “Els beneficis a mitjà termini són un discurs que ja coneixem, sempre se’ns ha promès i de moment no ha passat”, va deixar clar Aché. A més, des del seu punt de vista l’objectiu de Naturland ha de ser “repercutir en els negocis de la parròquia” i amb el pla presentat, segons el seu parer, això no passarà. Per tot plegat, la laurediana va remarcar que els principals dubtes que tenen són la supervivència del projecte en un context tan complicat i l’impacte que tindran les noves activitats sobre els serveis i els comerços de la parròquia.
TURISME DE MASSES
La consellera comunal a l’oposició va indicar que al seu projecte de reorientació per a Naturland, que ja incorporaven en el programa electoral, també s’hi incloïen algunes de les activitats que Ajona va presentar dijous passat, com ara les activitats amb bicicleta i rutes de senderisme. Amb tot, la formació considera “insuficient” el pla de la direcció de l’ecoparc. En concret, insisteixen que la cota 1.600 estigui destinada al lleure i a la família i que l’alberg es posi en funcionament per acollir colònies escolars. La cota 2.000, en canvi, la destinarien a l’esport amb rutes de senderisme i per a bicicletes, a més de potenciar l’esquí de fons. “La nostra idea per a la cota 2.000 és potenciar l’esport defugint el turisme de masses”, va detallar Aché. Tot plegat ajudaria, a l’entendre de la membre de Desperta Laurèdia, a “desestacionalitzar els visitants, no dependre només d’uns quants mesos forts i tenir activitats durant tot l’any”. En aquest sentit, Aché va remarcar que “tot i que coincidim en alguna de les activitats presentades, tenim reticències en el fet que es vulgui mantenir el turisme de masses”.
La consellera de la minoria comunal també va retreure a la direcció de Naturland i, en especial, a la majoria del comú que el projecte no s’hagi explicat prèviament a la població. En la seva opinió, més enllà de presentar el canvi de rumb de l’ecoparc als accionistes i als mitjans de comunicació, el comú lauredià hauria d’haver convocat una reunió de poble per exposar les novetats i també per obrir “un espai de debat i de participació ciutadana”. Això hauria permès que “la gent exposés les seves inquietuds i tractar els dubtes de la població sobre un projecte que fa anys que no funciona”.