Mirmi vol que s'acceleri la connexió de l'hospital amb la xarxa d'aigua

El director general de Capesa lamenta l’endarreriment del projecte per embrancar l’equipament amb el sistema de canonades de la capital

Mirmi vol que s'acceleri la connexió de l'hospital amb la xarxa d'aiguaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El director general de Capesa, Eduard López Mirmi, demana a la resta d’actors implicats en el projecte d’interconnexió de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell amb la xarxa d’aigua d’Andorra la Vella –el comú de la capital i el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS)– que s’accelerin els contactes perquè els treballs puguin començar aquest any. Mirmi, que també representa el comú d’Escaldes-Engordany en les negociacions, lamenta l’endarreriment del projecte. “Sembla que algú no tingui gaire pressa per començar aquestes obres”, etziba el director general de la companyia distribuïdora d’aigua potable a Escaldes-Engordany.

D’altra banda, Mirmi sospita que el comú d’Andorra la Vella i el SAAS han mantingut reunions per tractar la qüestió en què no han estat convidats. “No n’estic segur al 100%, però el nas em diu que s’han fet trobades. Si hi ha hagut converses, no té sentit que no hi siguem. El projecte no té sentit si no hi és Escaldes”, afirma.

Els comuns de les parròquies centrals, Capesa i el SAAS van arribar a un principi d’acord recentment perquè l’equipament sanitari, situat a Escaldes-Engordany però limítrof amb Andorra la Vella, pugui quedar enllaçat de manera permanent amb la xarxa d’aigua potable de la capital. Segons puntualitza Mirmi, el conveni a quatre bandes que estipula les condicions del projecte “diu de forma clara” que el proveïdor d’aigua potable a l’hospital és Capesa i que l’embrancament amb la xarxa d’Andorra la Vella “només s’activaria” en cas que l’empresa escaldenca “no estigués en condicions d’oferir el servei” al centre hospitalari. “L’objectiu del projecte és garantir que un equipament sensible com és l’hospital pogués disposar d’una alternativa d’accés a aigua potable si mai hi hagués una catàstrofe i la xarxa de Capesa col·lapsés”, explica.

El pressupost per a l’exercici del 2021 de la companyia escaldenca preveu una inversió de 15.200 euros per a les obres d’interconnexió. Segons Mirmi, aquest import correspon “aproximadament al 5%” del cost del projecte, atès que el gruix dels treballs –obrir la rasa, col·locar les canonades, fer la connexió i instal·lar el comptador– aniria a càrrec d’Andorra la Vella.

Mirmi admet que la interconnexió de l’hospital és una obra “menor” per a Capesa des d’un punt de vista “purament empresarial”. Tot i això, assegura que els treballs s’han de fer al més aviat possible perquè contribuiran a millorar la seguretat d’una infraestructura estratègica per a Andorra. “El sentit patriòtic em diu que és una intervenció molt important”, afirma.

tracking