Cairat vol un tancament ordenat de Naturland

El conseller afirma que l’estudi encarregat pel comú sobre els costos de liquidar el parc només preveu un tancament “de la nit al dia”

Cairat vol un tancament ordenat de NaturlandFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El conseller de la minoria Cerni Cairat, del grup de Desperta Laurèdia, considera assumible per a les arques del comú un “tancament ordenat” de Camprabassa, la societat explotadora de Naturland, i demana a l’equip de govern que no descarti la possibilitat de tirar endavant la liquidació de l’empresa.

Cairat argumenta que l’informe que la corporació laurediana va encarregar recentment per conèixer quin cost tindria liquidar l’empresa i que conclou que el procés portaria el comú a una situació de fallida tècnica només preveu una de les opcions possibles de tancament del parc. “És evident que, si la liquidació es fa de la nit al dia, el comú no té la capacitat de fer-se càrrec del deute de la societat”. Segons Cairat, però, això fa que no es pugui concloure que tancar el parc sigui inviable. Sí que ho és, manté, en l’únic escenari que planteja l’estudi.

UN ALTRE ESTUDI

El conseller de Desperta Laurèdia afirma que un pla de tancament ordenat permetria liquidar l’empresa sense haver de comprometre les finances del comú. És per aquesta raó que considera convenient que la corporació encarregui un estudi detallat que estableixi com s’hauria de portar a terme aquest procés. En tot cas, Cairat matisa que un eventual tancament de l’empresa no hauria de comportar necessàriament l’aturada de qualsevol mena d’activitat a la zona de la muntanya de la Rabassa.

Pel que fa a l’informe encarregat per l’equip de govern, Cairat apunta que demostra la mala gestió del projecte per part del comú des que el parc va posar-se en marxa. “És una irresponsabilitat que la bola de neu s’hagi fet tan gran com per posar en risc el comú”, assegura el conseller de Desperta Laurèdia.

Finalment, Cairat apunta que “pot ser” que el fet que el comú hagi encarregat un estudi que no preveu un tancament ordenat de l'empresa sigui només “una justificació” de l’equip de govern per no haver-se d'enfrontar a la liquidació de la societat i poder mantenir obert el parc. “Sempre se’ns ha dit que el tancament és inviable. Aquest és l’argument que s’ha utilitzat per evitar el replantejament del projecte”, afirma.

MANCA DE VEU EN LES DECISIONS "TRANSCENDENTALS"

Cairat recorda que, tot i ser una empresa privada, gairebé la totalitat de les accions de la societat que gestiona Naturland són propietat del comú de Sant Julià de Lòria. Concretament, ara com ara el 88% dels títols són de la corporació. Per aquesta raó, argumenta el conseller de la minoria, cal que totes les reunions en què es decideix el futur de l’empresa siguin públiques. Si són els lauredians els qui, a través de les aportacions del comú, mantenen el projecte en funcionament, sosté Cairat, “no pot ser” que no tinguin accés de manera directa a la informació més rellevant sobre l’estat financer i els plans de l’empresa per reflotar l’activitat. El conseller de Desperta Laurèdia, d’altra banda, no entén que l’equip de govern promogui i faciliti la participació ciutadana en alguns dels projectes que impulsa el comú i que, en canvi, “els lauredians no hi puguin dir la seva quan es debaten decisions transcendentals per al futur de la parròquia”. Cairat recorda que la darrera junta general ordinària de Camprabassa va fer-se a porta tancada.

tracking