Una nova plaça de 700 metres quadrats a les AradesCOMÚ DE SANT JULIÀ

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, i el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, van signar ahir a la tarda un conveni de col·laboració per construir un espai públic a la zona de les Arades.

El projecte, pressupostat per uns 900.000 euros, consisteix en la creació d’una nova plaça d’uns 700 metres quadrats que sobrevolarà l’avinguda Rocafort. L’obra té dos objectius: reduir el risc d’inundabilitat de l’avinguda i obrir un nou espai públic a la part alta de la parròquia, una zona que, va reconèixer Majoral, està “una mica abandonada”. Els treballs també inclouen l’excavació de la base del vessant de la muntanya amb l’objectiu d’ampliar la llera del riu. El cònsol va apuntar que les obres permetran edificar sense inconvenients en tres parcel·les disponibles que hi ha a la zona.

Majoral va afirmar que serà el comú qui encarregarà el projecte i licitarà els treballs. Després de pagar les factures corresponents, passarà al Govern les factures relatives a la inundabilitat i l’executiu “és qui tornarà els diners al comú”. Actualment el projecte ja es troba en fase de redacció i està previst que se’n finalitzi la confecció a mitjans d'agost. Posteriorment es convocarà un concurs públic en què es podran presentar totes les empreses que hi estiguin interessades i les previsions són que els treballs s’iniciïn al setembre.

tracking