El PS lamenta no exigir a Grifols contractar residents

López afirma que el Govern hauria d’haver garantit que els professionals del país tinguessin preferència per treballar al laboratori

El PS lamenta no exigir a Grifols contractar residentsFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El PS es mostra sorprès que el Govern no hagi exigit a Grifols que els treballadors del país tinguin prioritat a l’hora d’optar a un lloc de feina al laboratori que la farmacèutica construirà als terrenys del Prat de la Farga d’Ordino. Els socialdemòcrates consideren que l’executiu hauria d’haver demanat la inclusió d’una clàusula al pacte de socis amb l’empresa que formalitzés “el compromís del Govern de retenir talent gràcies al projecte”, segons va afirmar en declaracions al Diari el líder del PS, Pere López. “Fer declaracions d’intencions i prou no val per a res”, va remarcar el polític del PS. El centre d’investigació de Grifols està previst que doni feina a una cinquantena de persones.

La formació vermella sosté que incloure aquest punt al contracte entre el Govern i la multinacional “hauria d’haver estat una condició” en les negociacions per acceptar l’acord. “No podem entendre que no s’hagi exigit com a contrapartida a les concessions que fa l’executiu a l’empresa, més encara quan Grifols no s’ha estat de demanar coses”, va destacar López.

DESVIRTUA EL PROJECTE

El partit de la minoria considera que el fet que no hi hagi una garantia “per escrit” que els treballadors andorrans o residents al Principat tindran preeminència per accedir als llocs de treball que crearà el laboratori “fa perdre un dels aspectes que donava valor al projecte i que el feina més interessant”. López va admetre que l’arribada de la farmacèutica a Andorra pot crear oportunitats laborals “atractives”, sobretot per als joves investigadors, però va lamentar que tot pot esdevenir paper mullat si no hi ha garanties per als treballadors del país.

López va confirmar aquest és un dels punts de l’acord de l’executiu amb Grifols que el grup parlamentari del PS preguntarà al Govern durant la sessió ordinària del Consell General que tindrà lloc avui a la tarda.

Una de les qüestions que els socialdemòcrates també demanaran d’aclarir és la clàusula 8.2 del pacte de socis. Segons el PS, aquest apartat del contracte és “inacceptable” perquè dona “il·limitades possibilitats a Grifols per obligar el Govern a comprar la societat” que es crearà per gestionar les operacions del centre d’investigació en immunologia, en el qual l’executiu tindrà, a través d’Andorra Desenvolupament i Inversió, el 20% de les participacions. Segons López, la clàusula “no exclou” que el Govern s’hagi de fer càrrec de les accions “si mai té problemes econòmics”.

El punt 8.2 diu, literalment: “Si la Societat, en un moment donat, com a conseqüència d’un procediment judicial interposat contra ella o de qualsevol altra forma, i de conformitat amb una resolució judicial ferma i vinculant, es veu impedida o limitada d’alguna forma [...] per utilitzar la Propietat en els termes i condicions previstos en el Contracte de Cessió d’Ús, Grifols tindrà el dret, però no l’obligació, de fer que ADI adquireixi totes les participacions creades i en circulació [...]”.

tracking