Reportatge

Bon ambient i participació a la Serenalla Market

l’ambient i les ganes de sortir s’estan apoderant més que mai de la gent. Els tres primers dies de la Serenalla Market han omplert de públic familiar i turistes el Prat Gran de la Massana.

Bon ambient i participació a la Serenalla MarketComú la Massana

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Prat Gran de la Massana s’ha tornat a convertir un any més en l’escenari de la Serenalla Market. I tot i que encara es mantenen vigents algunes restriccions per la pandèmia, com la mesura de finalitzar les activitats com a molt tard a les 22.30h, sembla que les ganes de sortir i de passejar guanyen de carrer a la por. Paradetes d’artesania, roba o bijuteria atreien ahir la mirada de la majoria de visitants que passejaven pel recinte. “Hi ha bastant de moviment. El primer dia estava tot més condensat i hi havia més gent. Avui està més repartit” assegurava una membre de l’organització. “Potser hi ha una mica menys de gent als vespres a l’hora de fer el Cinema a la Fresca perquè alguns encara tenen por però durant la resta de dia l’ambient és molt bo” assegurava.

Ahir al migdia, tercer dia de mercat, el parc es va omplir d’ambient familiar. Entre ells, freqüentaven molts veïns. “Hem vingut a prendre algo i a fer el volt, més que res pels nens” explicaven l’Òscar i la Sabrina, mentre els menuts corrient pel seu voltant. Una mica més enllà, al costat d’un FoodTruck, la Patsy, de Canillo, explicava que ja era una de les habituals de cada any. “Em sembla una bona iniciativa. És un espai per venir amb la família, fer una mica de volta, prendre o menjar algo, asseure’s...”. No tothom, però, era resident. “No ho coneixíem. Ho vam veure anunciat per Instagram i vam decidir passar” explicaven l’Eva i en Joan de Girona. “És la primera vegada que venim. A l’hotel hem coincidit amb una noia que està al món del turisme i ens ha recomanat venir” comentaven, per altra banda, l’Anna i la Charo mentre picaven unes patates que s’acabaven de comprar.

La varietat també era present entre els paradistes. Així doncs, hi havia des d’una parada de cosmètica natural amb plantes d’Andorra, passant per l’habitual parada de la protectora Laika fins a un espai per a equilibrar els xacres a través d’un pèndol. També hi havia lloc pels més petits, que podien participar en tallers artístics. Enmig de les parades de roba, la Carolina, d’Arinsal, explicava que era el primer mercat on participava. “Normalment venc els meus productes per Instagram però el concepte de les paradetes sempre m’havia agradat” relatava mentre mostrava els seus bolsos de macramé i diademes. Tampoc hi faltava la zona de la restauració. A l’espai gastronòmic, en Mohit, darrere d’uns postres sense gluten, explicava les propietats de la Kombucha “És una beguda fermentada a base de te. Té gust de xampany i és un refresc molt saludable i que lliga bastant amb l’estiu”.

DEBAT SOBRE DEMOCRÀCIA I CIUTADANIA

L’espai Àgora va acollir ahir el debat ‘Democràcia i Ciutadania. Baròmetre democràtic i la veu ciutadana a les institucions. El paper actual de les noves generacions’. Van participar-hi la Sra. Carmen González de la Fundació MARINAO; la Sra. Maria Asunción Llena, cap del departament d’Educació i Comunitat de la Universitat de Barcelona; el Sr. Daniel Tarragó, sociòleg i soci-director de NEÒPOLIS i la M.I. Sra Judith Pallarès Cortés, ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat. Avui tindrà lloc a les 18.30h el debat ‘Emprenedoria sostenible. Experiències vitals que generen noves dinàmiques de negoci’.

Bon ambient i participació a la Serenalla Market

tracking