Reportatge

El bosc del 'mindfulness'

Andorra Turisme inaugura ‘Moments: camins de benestar’, un nou itinerari que pretén oferir al visitant calma, natura i tranquil·litat interior.

El bosc del 'mindfulness'SFGA / J. A. Viladot

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El confinament ha provocat un canvi radical en els models de turisme. I és que el fet d’haver estat reclosos durant tant de temps a dins de casa ha provocat que ara la gent tingui més ganes que mai de consumir natura. Aquest és un dels motius que han impulsat el comú de Sant Julià i Andorra Turisme a inaugurar Moments: camins de benestar, un nou espai de natura, tranquil·litat i autoconeixement.

L’itinerari es troba al pla de les Tobes i s’hi accedeix per la mateixa carretera que condueix al santuari de Canòlich, a continuació de Bixessarri. Concretament, l’inici de la ruta es troba després de l’ermita, a uns dos quilòmetres. Es tracta d’un recorregut circular molt accessible també d’uns dos quilòmetres que ofereix deu parades on el visitant podrà gaudir de diverses experiències tot seguint un petit llibret que s’ha creat especialment per a l’ocasió i que ja es pot adquirir a un cost de vuit euros a les oficines de turisme de Sant Julià i d’Andorra la Vella. “Davant del bullici i les multituds, aquests indrets per estar relaxat i reflexionar són molt necessaris”, opina Jordi Torres, ministre de Turisme i Telecomunicacions. De fet, el nou espai està concebut com una aposta innovadora que s’allunya del turisme massiu i familiar i, en canvi, està molt relacionada amb el mindfulness, la calma i la tranquil·litat interior. “Crec que el país té una oportunitat brillant per fer un bon ús de la natura i no malmetre-la”, ressalta Víctor Martín, director artístic del projecte. En aquest sentit, Martín deixa clar que l’impacte per crear el camí al bosc ha estat mínim i que s’ha utilitzat una senyalística molt neutra. “Busquem el silenci i volíem que el bosc es mantingués com a tal.” Cada punt, doncs, convida el visitant a conèixer el lloc, a admirar la natura de l’entorn i a explorar-se a si mateix a través de petites històries.

Quant a la durada del recorregut, el tècnic del projecte assegura que és molt lliure. “Tothom s’ha de prendre el temps que necessiti. T’hi pots passar des d’una hora fins a tot un matí.” Ara bé, per accedir serà necessari reservar hora a través de la mateixa oficina de turisme per no saturar l’espai. “Sant Julià vol ser una parròquia sostenible”, puntualitza Josep Majoral, cònsol major de Sant Julià.

tracking