Sessió de comú

Sant Julià agilitza els tràmits per finalitzar les obres a les urbanitzacions

La corporació té registrades prop d'una trentena de zones irregulars a la parròquia

Sessió de comú de Sant Julià de Lòria d'aquest matí

Sessió de comú de Sant Julià de Lòria d'aquest matíComú SJ

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria ha fet un pas endavant per tal d'acabar de posar ordre a les urbanitzacions irregulars de la parròquia. El consell de comú ha donat llum verd, en la sessió d’aquest matí, a una ordinació que faculta la junta de govern per aprovar l’execució dels treballs d’urbanització pendents, que fins ara havia de passar per sessió de comú. Això permetrà agilitzar els tràmits per anar regulant les urbanitzacions de la parròquia.

En aquest sentit, s’ha aprovat per unanimitat un crèdit extraordinari de 20.000 euros per acabar les obres pendents a la urbanització de la Font de la Vall. Segons el cònsol major, Josep Majoral, els treballs que cal fer en aquesta zona són la instal·lació del tub de l’aigua potable, acabar les voreres, l’enllumenat públic i l’enquitranament. El comú pagarà les obres i després els 12 propietaris hauran d’abonar l’import a la corporació.

Des de la minoria, Cerni Cairat ha apuntat que hi ha una trentena d’urbanitzacions inacabades i que el cost total de les obres està al voltant dels cinc milions d’euros, "un cost inassumible d’avançar per al comú, tot i que després són uns imports que es reclamen a la propietat". En aquest mateix sentit s’ha manifestat Majoral, qui creu que "és un camí lent" i descarta que el 2024 s’hagi regulat totes les urbanitzacions de la parròquia.

La problemàtica de les urbanitzacions irregulars, segons ha explicat el cònsol major, bloqueja el creixement d’aquestes. En aquest sentit, "una urbanització que no ha estat acabada i entregada al comú és una urbanització on els propietaris de les parcel·les no poden construir", segons ha declarat. El problema rau en aquelles zones on l’oposició d’alguns veïns bloqueja els treballs d’urbanització pendents.

Durant la sessió també s’ha aprovat la delimitació amb comunal del terreny anomenat Terra Burguada, Roca Rodona i Terra Camp Beneït.

tracking