Ramaderia

Sanejament de les vaques de Canillo

El reconeixement del bestiar s'ha fet aquest matí al planell de Ribaescorjada

Les vaques han estat sanejades pels veterinarisComú

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cabana bovina de Canillo passa aquest setmana el sanejament habitual d'estiu per comprovar l'estat de cada animal, segons ha informat el comú. La concentració dels 300 caps de boví, inclosos els nous vedells, i el reconeixement veterinari oficial es fa al planell de Ribaescorjada amb la revisió que s'ha iniciat avui i acabarà divendres. En total hi ha set explotacions ramaderes bovines i aquest dilluns, s'ha fet el reagrupament dels animals en un tancat per començar el sanejament en dos dies.

El comú destaca que la cabana ramadera bovina suma una xifra similar a d'altres anys "el que demostra el bon estat d'aquesta activitat econòmica a la parròquia". La majoria de les vaques són de raça bruna, tot i que també n'hi ha llemosines, xarolesses i blonde d'Aquitaine, en menor percentatge. Durant el sanejament, que consisteix en administrar una vacuna als animals (només als adults, que són dos centenars) i també es fa una exploració general, els ramaders i els membres del comú s'han trobat per esmorzar.A l'acte hi ha assistit el cònsol major, Francesc Camp i el cònsol menor, Marc Casal, juntament amb altres companys de la corporació.

Segons l'ens comunal, aquesta celebració reafirma que el sector primari té un pes important per a la corporació i, en aquest context, el comú ha informat que vol impulsar a la tardor un estudi basat en entrevistes en profunditat al col·lectiu per recollir així les inquietuds i propostes dels ramaders i poder planificar millor aquesta activitat en un futur.

tracking