Els veïns de l'edifici Claror presentaran una al·legació al comú

Els afectats pel canvi de normativa urbanística consideren que aquesta acció limitarà els seus drets i les seves llibertats

Escales del Falgueró, a Escaldes-Engordany.Mireia Reynal

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La batalla entre els veïns dels pisos d’Escaldes-Engordany afectats per la darrera modificació del POUP i el comú suma un nou episodi. Ahir va ser el torn dels veïns de l’edifici Claror, que van fer públic a través d’una carta dirigida a la cònsol major de la parròquia, Rosa Gili, el seu rebuig al nou decret. “Com vol que no ens enutgem o preocupem per un pla que afecta directament els nostres habitatges, espais sagrats on convivim amb les nostres famílies”, comença el text. “Quines excuses, raons o justificacions pretenen fer-nos creure que aquesta limitació dels nostres drets i propietat privada va en pro de la ciutadania en general?”, continua el document, a part d’afegir que aquesta acció del comú “està fent trontollar i està atemptant contra l’estabilitat familiar”.

L’edifici Claror està emplaçat entre el carrer Fiter i Rossell i el dels Escalls. En aquest sentit, un dels laterals de l’edifici dona a un dels punts en què precisament l’ens preveu fer canvis al traçat: les escales del Falgueró. “Per aquí ve l’afectació que ens volen imposar”, va detallar Mònica Ràfols, presidenta de l’Associació de Veïns de l’edifici Claror. “Seria millor que la deixessin tancada. El trànsit de vianants és mínims”, va afegir amb relació a les escales. En aquest sentit, Ràfols va apuntar en nom de tots els veïns del bloc, en aquest cas format per 36 unitats immobiliàries, que no troba lògic que es doni prioritat a una escala que amb prou feines s’utilitza per sobre d’aquest conjunt d’habitatges en què hi ha gent vivint actualment. Pel que fa als motius dels canvis de l’ordinació, la CTU (comissió tècnica d’Urbanisme) al·lega que va detectar que les escales Peces Caldes i també les del Falgueró no estaven qualificades com a vials. En aquest sentit, per poder complir la normativa seguint les normes del reglament d’urbanització s’han hagut de requalificar.

“Et sents indefens, insegur. Veiem que estan limitant les nostres llibertats i els nostres drets. Sentim impotència en veure que un ens públic et pot canviar la vida”, va explicar Rèfols, a part d’afegir que, quan aquest decret entri en vigor, els impedirà dur a terme obres majors com, per exemple, arreglar una coberta. “No podrem fer obres per mantenir l’edifici. Estan esperant que s’enderroqui l’edifici?”, es va qüestionar.

Per tots aquests motius, els veïns no descarten emprendre mesures legals i presentar una al·legació formal al comú. Una acció que, com han avançat, ja estan preparant per defensar les seves propietats. Pel que fa al conjunt dels edificis afectats per la normativa urbanística, en total en són cinc: els números 1 i 1b de l’avinguda del Pessebre, 19 de l’avinguda Copríncep De Gaulle, 20 i 22 de l’avinguda de les Escoles, 19 i 21 de l’avinguda Fiter i Rossell, i 15, 15b i 17.

Cronologia

El comú d’Escaldes-Engordany va aprovar la proposta d’un nou acord de normativa urbanística per deixar fora d’ordenació cinc edificis respecte a les seves alineacions.

L’objectiu d’aquest decret, segons l’ens comunal, és augmentar la seguretat per als vianants i vehicles d’alguns punts viaris de la parròquia identificats i qualificats com a perillosos.

Davant d’aquesta acció, veïns i propietaris d’alguns dels edificis afectats s’han mobilitzat per presentar una queixa formal al comú. Al·leguen que amb aquest decret queden limitats els drets i llibertats dels seus habitatges.

tracking