Naturland injecta tres milions d'euros l'any a l'economia de la parròquia

El cònsol lauredià afirma que tancar el parc implicaria perdre llocs de treball i deixar de generar feina a diverses empreses

L'hípica és una de les activitats que es poden fer a Naturland.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral, està convençut de la necessitat de mantenir obert Naturland. Això sí, amb un canvi de rumb respecte a mandats anteriors i amb la voluntat “d’ordenar” les finances de l’ecoparc. Davant les afirmacions del conseller de l’oposició, Cerni Cairat, sobre la viabilitat de tancar el parc si es fa de manera ordenada i no de cop com mostrava l’informe demanat pel comú, el mandatari lauredià va respondre que “hi ha dues maneres de pensar”. “Els que pensen com tancar de manera ordenada i els que pensem com ordenar per no tancar”. I darrera d’aquesta reflexió, va assegurar, hi ha encara una altra qüestió que, segons el cònsol, explica perquè han pres aquesta decisió. “Naturland genera aproximadament un volum de tres milions d’euros. Això són diners que se’n van a les empreses que col·laboren amb el parc i amb el personal que hi treballa”, va argumentar.

En aquest sentit, Majoral va remarcar el “caire social” de Naturland per la “vida que dona a les famílies i les empreses que hi treballen”. “Tancar ordenadament o no, a part de si el comú o podria suportar econòmicament parlant, també representa deixar d’injectar aquests tres milions a l’economia familiar de Sant Julià”, va deixar clar. Cal recordar que l’informe encarregat pel comú apuntava que tancar el parc lauredià portaria la corporació comunal a una “fallida tècnica” per la incapacitat del comú de fer front als deutes encara que es vengués tot el que té la societat.

El futur del parc

Sobre la situació actual de l’ecoparc, Majoral va recordar que “hem entrat en un procés de canvi, des de la direcció fins al propi model del projecte en un moment complicat turísticament parlant”. Amb tot, va afegir que “no ho dic com a excusa perquè és el que ens ha tocat viure però si al final els resultats son positius, que confio que ho seran, també haurem de tenir en compte que sense aquestes dificultats encara ho haurien estat més”.

A l’espera dels resultats finals, el que sí que va avançar el mandatari lauredià és que “a data d’avui ja és palpable que amb un nombre inferior de turistes hem arribat quasi a doblar el cost mig per visitant”. Això significa, segons la valoració del cònsol, que “estem oferint un bon servei”. “S’ha reduït molt la despesa de funcionament, el que implica una gestió, i el més important és que el client, crec que avui marxa content del servei que s’està donant”, va considerar. Aquest punt, al qual el director de l’ecoparc, Xavier Ajona, també hi ha dedicat molta implicació, és el que “dona esperança” a Majoral a “complir amb l’objectiu que ens hem marcat de tenir beneficis a tres o quatre anys vista quan recuperen el nombre habitual de turistes”.

Pel que fa al futur a curt termini de Naturland, Majoral va deixar clar que no hi ha sobre la taula cap projecte de gran envergadura remarcant que ara la idea és ordenar el que ja hi ha sense crear altres grans atraccions. “S’ha explicat amb total transparència els projectes que volem fer a Naturland. Es va fer a l’assemblea general i també en una roda de premsa”, va deixar clar el cònsol descartant que hi hagi cap projecte estrella sobre la taula. “Tenim el projecte de la granja, el de l’hípica, etcètera, però cap més que no s’hagi explicat”, va indicar.

tracking