El comú “multiplica els esforços” contra la brutícia

El comú “multiplica els esforços” contra la brutíciaFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fonts del comú d’Andorra la Vella van assegurar ahir al Diari que el servei d’Higiene de corporació ha “multiplicat els esforços” aquest estiu per mantenir en bones condicions de salubritat els espais públics de la parròquia. Aquestes mateixes fonts van recalcar el compromís del comú amb la higiene, van afirmar que els carrers i places de la capital “estan nets” i van negar que s’hi acumuli la brutícia, tal com van denunciar al matí diversos usuaris a través de Twitter.

Tot i que el comú va voler recalcar que vetlla cada dia perquè la ciutat es mantingui “neta i cuidada”, també va reconèixer que en alguns carrers “pot ser” que s’acumuli la brutícia. “És cert que hi ha punts concrets de l’espai públic de la ciutat que, de manera excepcional i en moments concrets del dia, poden estar bruts. No neguem que això pugui passar, però és una foto puntual. El que sí que neguem rotundament és que la ciutat estigui bruta perquè no és veritat”, van afirmar fonts del govern comunal.

Aigua a alta pressió

D’altra banda, aquestes mateixes fonts van recordar que Andorra la Vella és una parròquia “de grans dimensions” −la trama urbana de la ciutat suma més de quaranta quilòmetres de carrers, una vuitantena si hi comptem les voravies− i que, en conseqüència, mantenir net l’espai públic és una tasca a què el comú ha de dedicar molts recursos públics.

“Durant aquestes setmanes cada dia al matí netegem els carrers amb un sistema d’aigua a alta pressió”, recalca la corporació. I, tot i això, admet, és difícil mantenir tots els carrers en un estat impecable. Sobretot, puntualitza, quan “fa moltes setmanes que no plou”, ja que les precipitacions ajuden a fer una netejada als carrers.

Encara que el comú va reiterar que la brigada d’higiene de la capital, formada per una cinquantena de treballadors, és la principal encarregada de mantenir net l’espai públic de la ciutat, també va recordar que la col·laboració dels ciutadans és “imprescindible” per poder mantenir els carrers i les places en bones condicions.

“El civisme és clau per mantenir la parròquia més neta”, va afirmar. En aquest sentit, la corporació va recordar que els propietaris de gossos tenen l’obligació de recollir els excrements i ruixar amb aigua els orins dels animals.

LA SITUACIÓ

Punts concrets

El comú admet que alguns punts de la trama urbana poden acumular brutícia de manera puntual, però nega que la ciutat estigui bruta.

Neteja intensa

El servei d’Higiene comunal neteja cada dia els carrers i places de la ciutat amb aigua a alta pressió.

Pluja

Fonts de la corporació recorden que la manca de pluja fa més difícil mantenir net l’espai públic de la parròquia.

Civisme

La col·laboració dels ciutadans és imprescindible per poder mantenir la ciutat en bones condicions, recorda la corporació.

Brossa acumulada en un carrer d'Andorra la Vella.

tracking