Josep Marticella es manté de moment al capdavant de Pal Arinsal
El director general de Vallnord-Pal Arinsal allargarà la vinculació amb l’estació fins que no arribi el substitut
El director general d’EMAP, la societat que gestiona Vallnord-Pal Arinsal, allargarà la seva vinculació amb l’empresa uns mesos més per facilitar a la companyia i el comú el seu relleu al capdavant de l’estació i l’entrada de capital privat a l’empresa, segons va confirmar ahir al Diari la cònsol major, Olga Molné. El contracte de Marticella amb EMAP acaba a l’octubre, però el directiu es mantindrà al capdavant de l’estació fins que acabi el procés d’adaptació al lloc de treball del nou director general. Molné va apuntar que encara no s’ha trobat el perfil adequat per substituir-lo, tot i que l’empresa ha rebut “molts currículums” de candidats.
La cònsol també va afirmar que seria “una mala decisió” que Marticella es desvinculés d’EMAP “en ple procés de privatització de l’estació”. Vallnord-Pal Arinsal treballa actualment en l’entrada de capital privat a l’empresa i la figura de Marticella és “necessària” perquè els possibles inversors tinguin “el millor” interlocutor perquè els informi de l’estat actual de la companyia i de les pistes. “És qui en sap més, de l’estació”, va recordar Molné. La màxima responsable del comú va assegurar que “la sintonia” de la corporació massanenca amb el directiu “és molt bona” i que Marticella “sempre ens ha dit que acompanyaria el seu relleu al capdavant de l’estació durant el procés de transició”.
Vallnord-Pal Arinsal va presentar ahir el nou simulador d’esquí virtual Skytechsport, instal·lat a finals de la setmana passada a la Caubella de Pal gràcies a un acord entre Vallnord-Pal Arinsal i l'agència de viatges a la neu Esquiades.com. Marticella va donar a conèixer el giny juntament amb el CEO i fundador de l’agència, Rafa Fuertes. Tot i l’emplaçament principal de l’aparell serà la Caubella, Fuertes va explicar que al novembre farà “una petita gira” per les principals ciutats de la península amb la finalitat “d’apropar encara més la pràctica de l’esquí al client espanyol”. El simulador ha suposat una inversió de 100.000 euros.
D’altra banda, el conseller de Turisme de la Massana, Josep Maria Garrallà, va anunciar que la corporació comunal construirà properament una via ferrada al vessant d’Arinsal del pic del Palomer i que crearà una aplicació amb la descripció completa, connectada a GPS, dels 84 camins de la parròquia.
CESSIÓ DEL TERRENY PER A L'HELIPORT
El consell de comú de la Massana va aprovar ahir a primera hora de la tarda el conveni de cessió al Govern d’un terreny comunal situat a la Caubella perquè l’executiu hi desenvolupi l’heliport nacional. La cònsol major, Olga Molné, va explicar que els informes tècnics del Govern indiquen que la zona de la Caubella és la més adequada per instal·lar-hi l’heliport, atès que l’impacte “acústic i mediambiental” de la posada en marxa i funcionament normal d’aquest equipament és “menor” en aquesta ubicació que l’alternativa que també havia plantejat el Govern, els Cortals d’Anyós.
PAGAR L'APARCAMENT AMB EL MÒBIL
Un altre punt destacat del consell de comú d’ahir va ser l’aprovació de l’actualització del conveni amb Gavsa, la concessionària dels aparcaments. Es tracta d’una revisió del document, que datava del 2003. Un dels punts més destacats del contracte és el compromís de modernitzar els parquímetres. Molné va explicar que la voluntat del comú és que els nous aparells incloguin una opció per pagar des del mòbil i “renovar el temps d’estacionament a distància, sense haver-se de desplaçar al parquímetre”. El conveni també afegeix noves places a la zona de la Bòbila.