Ecoparc

Naturland integrarà l'esquí de fons en forfets d'activitats

L’ecoparc oferirà totes les activitats cada vegada que obri la cota 1.600 amb l’objectiu de millorar l’experiència dels visitants

Zona del prat de Conangle on hi havia fins ara el parc d'animals.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Per primera vegada des que es va inaugurar fa tretze anys, Naturland integrarà l’esquí de fons en paquets d’activitats durant la temporada d’hivern vinent. En sintonia amb la nova política comercial que l’empresa ja ha implementat aquest estiu, consistent a potenciar la compra de paquets d’activitats amb l’objectiu d’incrementar el temps d’estada i, de retruc, la despesa mitjana per client, Camprabassa inclourà l’esquí nòrdic en forfets que també donaran accés a altres propostes de l’ecoparc. Aquesta estratègia ha permès a Naturland tancar el millor estiu de la seva història, amb un augment de la facturació de l’1,5% respecte del mateix període del 2019.

Xabier Ajona, director general de Naturland i líder de la transformació que ha fet l’ecoparc lauredià en els darrers mesos, va aclarir ahir en declaracions al Diari que el forfet específic per fer esquí de fons al camp de neu de la Rabassa es mantindrà. “Volem ampliar l’oferta de productes i serveis que oferim als clients. Com que és una activitat que no sol ocupar tot el dia perquè és més exigent físicament que l’esquí alpí, vam arribar a la conclusió que podia combinar bé amb altres activitats en un mateix paquet”, va explicar el director general de Naturland.

Tot i que encara no ha acabat de tancar les tarifes de la temporada d’hivern, una opció que s’ha plantejat la direcció de l’ecoparc és oferir un curs d’introducció a l’esquí de fons en paquets que incloguin les activitats més populars, com ara la baixada pel Tobotronc. Amb aquesta proposta, “aproparíem l’esport a un públic que fins aleshores no s’havia atrevit mai a fer esquí de fons”, va apuntar Ajona.

Una altra de les novetats de la temporada d’hivern és que, quan s’obri, la cota 1.600 de l’ecoparc oferiran “totes les activitats” que els clients poden trobar en aquest espai. Fins ara, va admetre el director general de Naturland, la política d’obertura d’atraccions a la cota 1.600 havia estat una mica erràtica, fet que provocava frustració entre els visitants. Ajona va puntualitzar que, durant la temporada d’hivern, aquesta part de l’ecoparc obrirà els caps de setmana, els festius i en les setmanes de temporada alta.

Amb aquest canvi, Naturland vol oferir “més certesa” als visitants. “És molt important que el client pugui fer una previsió de com serà el seu dia. El client vol saber de quins productes i serveis podrà gaudir quan vingui a Naturland, vol poder fer totes les activitats”, va assegurar el màxim responsable de les instal·lacions. El director general de Naturland va admetre que havien rebut queixes d’alguns clients que no havien pogut participar en una activitat perquè el dia que havien pujat a la Rabassa se l’havien trobat tancada.

En definitiva, va resumir Ajona, Naturland encara la temporada d’hivern amb “la mateixa” estratègia comercial que ha permès al parc augmentar els ingressos durant la temporada d’estiu: incentivar la compra de paquets d’activitats, oferir una proposta de productes i serveis atractiva i millorar l’experiència dels visitants al parc.

LES INSTAL·LACIONS DE CONANGLE ES REAPROFITARAN

Naturland reaprofitarà les infraestructures de l’antic parc d’animals, tancat definitivament al començament d’aquest mes, per al nou espai d’activitats a la muntanya del prat de Conangle. Segons va explicar ahir Ajona, els principals atractius de la cota 2.000 de Naturland seran l’esquí de fons, la bicicleta de muntanya i les activitats eqüestres. “Cada activitat tindrà més o menys protagonisme en funció de l’època de l’any en què ens trobem, però el que volem és que els visitants hi trobin el que s’esperen trobar en un entorn natural com aquest: el vessant més autèntic i tradicional de l’oci a la muntanya”, va puntualitzar el màxim responsable de l’ecoparc lauredià. Naturland complementarà aquests productes amb una oferta de serveis “que diferenciï” la cota 2.000 i li doni “un valor afegit”, com ara caminades amb guia per l’entorn de la Rabassa. Ajona va explicar que la posada en marxa d’aquestes activitats “serà progressiva” i es farà a poc a poc. “Si tinguéssim una altra situació econòmica que ens permetés fer grans inversions ho faríem tot de cop, però estem limitats pel pressupost. No podem fer canvis de la nit al dia”, va apuntar el director general de Camprabassa. Aquest estiu va començar a funcionar l’hípica i els primers ciclites van poder començar a rodar pel circuit de bicicleta de muntanya. A l’hivern, s’hi podrà gaudir de l’esquí de fons, les raquetes i les motos de neu, entre d’altres.

tracking