Camprabassa aprova una nova pòlissa de crèdit d'un milió d'euros per a Naturland
L’instrument financer permetrà a la societat gestora de l’ecoparc disposar de liquiditat per afrontar pagaments
El consell d’administració de Camprabassa, la societat que gestiona Naturland, ha donat el vistiplau a sol·licitar a les entitats financeres una nova pòlissa de crèdit pel valor d’un milió d’euros i el termini d’un any, segons han confirmat al Diari fonts coneixedores dels fets. Aquest instrument financer permetrà a l’ecoparc lauredià disposar de liquiditat per si ha de cobrir desfasaments entre cobraments i pagaments en moments puntuals durant els propers mesos.
Segons aquestes mateixes fonts, la pòlissa va ser aprovada en una sessió recent de la junta de govern del comú de Sant Julià de Lòria. Això implicaria que la corporació hauria de fer-se càrrec del deute de Camprabassa en cas que l’empresa utilitzés una part o la totalitat dels diners de la pòlissa i, d’aquí a un any, no estigués en condicions de retornar-los. Si en un any la societat tingués la capacitat de satisfer les seves obligacions amb l’entitat financera o durant el període decidís que no li cal fer ús dels diners de la pòlissa, la corporació laurediana no hauria de desemborsar cap quantitat.
PROBLEMES DE TRESORERIA
Segons apunten les fonts consultades, Camprabassa ha hagut de recórrer a aquest instrument financer perquè la tresoreria de l’empresa encara passa per una situació complicada, tot i la millora de les xifres de negoci que ha registrat durant la temporada d’estiu. És a dir, que la societat preveu que a curt o a mitjà termini no disposi de prou diners a la caixa per afrontar en la seva totalitat els pagaments derivats del funcionament normal de l’ecoparc, com ara pagar el sou als treballadors o fer front a les comandes dels proveïdors, entre d’altres.
El resultat econòmic de l’ecoparc durant la temporada d’estiu va ser, segons la direcció de Naturland, de rècord. Les xifres ho demostren. Entre l’1 de juliol i el 12 de setembre, Camprabassa va experimentar un augment de la facturació de l’1,5% respecte del mateix període del 2019, en què l’empresa va assolir una fita històrica en el capítol d’ingressos. En fer públics els resultats, el director general de Naturland, Xabier Ajona, va assegurar al Diari que el creixement va fer-se contenint els nivells de despeses i inversions en relació amb els darrers dos exercicis i amb la meitat dels visitants que l’ecoparc va tenir el 2019.
Tot i la millora del negoci en els darrers mesos, no és cap secret que Camprabassa passa per una situació financera complicada. Cal recordar, en aquest sentit, que des que va inaugurar-se el 2007 fins al 2020 Camprabassa ha acumulat gairebé 20 milions d’euros en pèrdues, segons els comptes que van aprovar-se al juny en la junta general d’accionistes. Arran dels mals resultats econòmics, que han caracteritzat Naturland al llarg de 14 anys de funcionament, la societat supera la xifra de 17 milions d’euros en deute, tant a curt com a llarg termini, amb el comú de Sant Julià de Lòria i les entitats financeres.
De moment Naturland té beneficis, segons van apuntar les fonts, tot i que la capacitat de l’empresa per atraure visitants i generar volum de negoci ha millorat. La direcció afirma que aconseguir la rendibilitat neta ja no es percep com un objectiu inassolible, sobretot després dels bons resultats dels canvis en la política comercial i en la imatge de la marca que l’ecoparc va posar en marxa a l’estiu.