Tercera sessió de comú a porta tancada pel terreny de casa Xirro

La majoria acorda fer públic l’expedient de les Terres del solà de l’estany i convoca una roda de premsa per dilluns

La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Escaldes-Engordany va convocar ahir d’urgència una nova sessió a porta tancada en relació amb l’expedient de la titularitat de la finca de les Terres del solà de l’Estany, propietat de la família Tomàs (Can Xirro). La convocatòria es va fer amb 24 hores d’antel·lació i va sorprendre els consellers de l’oposició, que en l’anterior ple restringit al públic ja van fer constar en acta la seva disconformitat amb el fet que la cònsol major, Rosa Gili, optés per aquesta modalitat. De fet, segons ha pogut saber el Diari, tot i la discreció amb què duu el dossier el comú, la reunió només estava prevista per aprovar la publicitat del dossier, la documentació relativa al cas i l’actuació del comú, declaració de lesivitat inclosa.

Cal recordar que el 28 de juliol de 2021 la majoria del comú d’Escaldes-Engordany va aprovar revisar d’ofici fins a vuit actes administratius relacionats amb aquesta finca i valorar-ne la possible nul·litat. La primera d’aquestes actes és precisament una de la sessió del comú d’Escaldes-Engordany del 28 de maig de 1992 en què s’aprova la delimitació de les terres de Can Xirro amb les del comú amb Jacint Casal com a cònsol major i el mateix beneficiari de la delimitació, Joan Tomàs, com a cònsol menor. Més enllà d’aquest primer ple a porta tancada, el 7 d’octubre de 2021, degut a un error formal en la identificació d’un dels actes administratius que es volien anul·lar, el comú d’Escaldes-Engordany va tornar a convocar un altre ple a porta tancada, aquell en què l’oposició va fer constar el seu malestar per la reiteració en restringir l’accés a les sessions del consell de comú. Fins ahir divendres, en què es va celebrar la tercera sessió d’aquest tipus.

Dilluns vinent, tant el comú com l’oposició han convocat sengles rodes de premsa per informar sobre l’expedient amb una hora de diferència entre ambues convocatòries.

GILI VOLIA ELIMINAR ELS PLENS RESTRINGITS

L’actual cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, va proposar la passada legislatura, amb el president del PS, Pere López, i el conseller general Gerard Alís una modificació de la llei qualificada d’ordinació i funcionament dels comuns. En aquesta, en relació amb la publicitat dels plens, la proposició del PS eliminava la frase vigent de l’article 24.3 i que possibilita que “en determinats casos d’interès parroquial les sessions poden ser a porta tancada”. La proposició va ser rebutjada per 6 vots contra 20.

CONSELLS DE COMÚ

28 De juny de 2021

El ple va estar dedicat a aprovar la revisió d’ofici i valoració de la nul·litat dels vuit actes administratius relacionats amb la finca del solà de l’Estany.

7 d’octubre de 2021

Aquest va ser un ple de tràmit només convocat per modificar puntualment la declaració de lesivitat instada contra els actes administratius del mateix comú.

10 de desembre de 2021

La cònsol major va convocar per a ahir una nova sessió a porta tancada per aprovar la publicitat de l’expedient sobre la propietat de la finca.

tracking