El PS reitera les crítiques a Marsol pel lloguer per al multifuncional

Sergi González qualifica de “precipitat” signar un contracte de lloguer sense saber l’emplaçament final de la infraestructura

Espai de Prada Casadet, llogat pel comú trenta anys.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El replantejament sobre la ubicació definitiva del pavelló multifuncional que va expressar en una entrevista a Diari TV la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha fet aflorar de nou el debat que va mantenir el comú el mes de setembre passat, quan es va aprovar la pròrroga del contracte de lloguer dels terrenys de Prada Casadet, annexos a la plaça de braus i on hi havia d’anar, en principi, el pavelló. En aquell debat, segons recorden els consellers de comú socialdemòcrates, ja es va posar de manifest que si no es coneixia de manera certa la ubicació definitiva del multifuncional era “precipitat” signar un contracte de lloguer per a 30 anys. “Ja vam dir que era precipitat i el temps ens ha acabat donant la raó”, va afirmar ahir el conseller de comú d’Andorra la Vella Sergi González.

L’argument de la cònsol major en aquella sessió de comú era que per poder signar un conveni amb el Govern per la construcció del multifuncional el comú havia d’oferir un terreny, i que davant de la urgència dels terminis calia tancar la pròrroga del contracte. En si, l’acord que va aprovar el consell de comú va ser signar un lloguer a 30 anys amb una quota de 25.000 euros al mes. És a dir, nou milions en total.

Respecte a què passa amb el contracte si no s’hi acaba ubicant el pavelló, la cònsol major va respondre a les preguntes de la minoria explicant que en aquest cas el comú hauria de pagar el lloguer fins als 30 mesos, atès que hi ha una clàusula de rescissió al final de cada termini anual que permet revisar el contracte. Tot i això, el comú seguiria disposant de la parcel·la per a aparcament o per a qualsevol altre ús.

Pel que fa al terreny en si mateix, els dubtes expressats dilluns passat per Conxita Marsol contrasten amb la contundència amb què va defensar aquesta ubicació en la sessió del consell de comú del 30 de setembre. El Partit Socialdemòcrata, de la seva banda, com afirma Sergi González, aposta “per un multifuncional en un espai que sigui propietat del comú i així ens estalviem el lloguer”, amb referència al terreny de la Margineda. Envers els problemes de mobilitat, el PS es mostra sorprès perquè surti ara a debat, atès que “el multifuncional també comptarà amb aparcaments, per la qual cosa, com sempre, creiem que en tot aquest assumpte hi ha molta precipi­tació”.

El comú va declinar fer declaracions al voltant del contracte de lloguer i de la futura ubicació del multifuncional, en espera d’una reunió que s’ha de celebrar a final d’aquesta setmana o a principi de la vinent per acabar de confirmar l’emplaçament.

tracking