El pressupost comunal pel 2022 supera per primera vegada els 50 milions

L'oposició considera que és poc realista i agosarat per la situació actual

Sessió del Consell del Comú d'Andorra la VellaMireia Reynal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pressupost que s'ha aprovat avui en el marc del consell de comú d'Andorra la Vella de cara al 2022 és el més alt que hi ha hagut fins ara a la parròquia. En aquest sentit, la cònsol major, Conxita Marsol, ha detallat que les partides que més s'incrementen són les inversions, on calculen destinar 13 milions d'euros. "És un pressupost que continua amb el projecte continuista de 'ciutats per les persones'. Volem més zones verdes, més espais per als vianants però sense deixar d'apostar pel turisme". Amb relació a aquest tema, l'embelliment entorn de la plaça de la Rotonda amb el condicionament dels passejos del voltant del riu i la reforma dels passatges Europa i Aigüeta seran les principals actuacions (1,5 milions d'euros), així com el fet de millorar i potenciar les voravies (1 milió d'euros) i la construcció d'un nou parc de 3.200 metres quadrats a Santa Coloma, que farà augmentar un 30% la superfície de la parròquia destinada als espais verds i que inclourà, a petició del Consell d'Infants de la parròquia, una zona de parkour.

La minoria, que s'ha abstingut durant la votació, ha argumentat que, a parer seu, es tracta d'un pressupost poc realista i agosarat per uns moments en què la pandèmia pot fer variar molt el còmput. "Aquest pressupost no s'ajusta a les prioritats que tenen en aquests moments els ciutadans de la parròquia. És una parròquia molt turística, però necessitem una parròquia per viure. No hem trobat reflectides inversions per millorar la vida dels ciutadans" ha deixat clar la consellera Dolors Carmona. Per altra banda, la minoria també ha trobat poc encertat el fet d'augmentar l'impost Foc i Lloc, que incrementa un 3%, és a dir, uns 75 cèntims per persona. Un fet que, en global, suposa una recaptació d'11 mil euros. Al seu torn, Marsol ha indicat que senzillament es tracta d'una qüestió d'actualització de preus. "Des del 2004 que no es tocava aquesta figura. Tenim el Foc i Lloc més baix de totes les parròquies" ha informat.

D'altra banda, també s'ha informat que la corporació ha rebaixat el seu endeutament a la meitat respecte el 2016. "És important recalcar que ens trobem al 50% de la xifra que permet la llei" ha assenyalat el cònsol menor David Astrié.

tracking