Rascagneres defensa que Encamp és el segon comú menys endeutat

L’oposició va criticar durament els 24 milions que es preveuen d’endeutament per a l’exercici de l’any que ve

Consell de comú d'Encamp.COMÚ

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els representants comunals del Partit Socialdemòcrata van manifestar ahir en el marc de la celebració del consell de comú el desacord total en la proposta de la previsió del pressupost per a l’exercici 2022, sobretot pel que fa a l’endeutament. “Vam començar el mandat amb un 49% d’endeutament i ara es preveu finalitzar-lo amb un 98%”, va detallar ahir el conseller de l’oposició David Rios davant les xifres del pressupost estimat, en què es preveu un deute de 24,1 milions de cara al 2022 i 26,2 milions per al 2023. “Arribarem a final de mandat amb més del 100% al sostre d’endeutament i deixarem un escenari bastant complicat al proper mandat”, va afegir.

En aquest sentit, el cònsol menor, Joan Miquel Rascagneres, es va mostrar ferm defensor del pressupost de 35 milions que es va aprovar ahir per majoria i amb el vot d’Agrupament Encampadà. “Som actualment el segon comú d’Andorra amb la taxa més baixa d’endeutament”, va defensar. “Volem invertir en el futur i per fer-ho és inevitable recórrer a l’endeutament, com es va fer en el seu moment amb el Funicamp. D’aquí a 10 anys estic segur que ningú criticarà el projecte del parc de l’Ossa”, va justificar.

En aquest sentit, els dos projectes més costosos –i més criticats– que preveuen les inversions dels dos propers exercicis són precisament el projecte del nou parc d’Encamp (8,3 milions), que comptarà amb tres edificis de serveis i un aparcament soterrat, i l’ampliació del centre esportiu (2,2 milions), on es construirà una nova sala de musculació i es durà a terme un replantejament dels vestuaris.

Els consellers del PS van fer saber que no entenen com un projecte que es va adjudicar per quatre milions d’euros ara assoleix els vuit milions. Quant a les obres del complex, també es van mostrar decebuts. “Creiem que és un malbaratament pressupostari de primer grau. Era necessària una sala de musculació digna però estem parlant d’una quantitat desorbitada. De fet, és una tercera part del que costarà la guarderia del Pas de la Casa”, va fer saber Rios. D’altra banda, la cònsol major, Laura Mas, va defensar els dos projectes. “Nosaltres el que estem fent és aportar serveis i millors prestacions a la ciutadania. Hem de continuar amb aquesta estratègia de diferenciació que aporta qualitat de vida als encampadans”, va assegurar Mas.

PREOCUPACIÓ PER PRADA DE MOLES

Els consellers del Partit Socialdemòcrata David Rios i Enric Riba van afegir a les seves crítiques del pressupost per a l’exercici 2022 la preocupació pel fet de no haver inclòs el projecte del camp de Prada de Moles. “No s’ha previst dins el pressupost i és un projecte que podria assolir els 10 milions d’euros”, va destacar Rios. “Aquest fet faria incrementar més el deute. Podríem arribar a final de mandat amb més d’un 100% del sostre d’endeutament.”

tracking