Encamp vol engegar la prova pilot del bus a demanda el 14 de febrer

El servei es testarà fins a final d’any i haurà de cobrir els nuclis de Vila, les Bons, els Cortals, la Bartra i Valira Nova

El comú vol connectar amb transport públic els diferents nuclis encampadans.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Encamp s’afegeix a la modalitat de transport intern a demanda que han endegat Canillo i Escaldes, i ha convocat un concurs públic per dur a terme una prova pilot d’aquest nou servei que arrencaria el 14 de febrer i s’allargaria fins al 31 de desembre. L’objectiu és oferir a la ciutadania un transport alternatiu al vehicle privat que arribi a tots els nuclis de la parròquia (no s’inclou el Pas de la Casa) i, per tant, l’adjudicatari haurà de cobrir el poble d’Encamp i les zones de Vila, les Bons, la carretera dels Cortals (fins a les Pardines), la Bartra i Valira Nova. El plec de condicions del concurs estableix que els dies laborables el servei ha d’estar operatiu durant vuit hores i en tres franges: de 7.30 a 9.30 hores, de les 13 a les 15 hores i de les 17 a les 21. Els caps de setmana i festius les vuit hores de funcionament s’han de distribuir de les 10 a les 13 hores i de les 16 a les 21. Quant a les tarifes, el plec assenyala que les definirà el comú i que, en tot cas, l’usuari ha de tenir la possibilitat d’adquirir diferents abonaments.

El transport encampadà estarà integrat a l’app MOU_T_B de FEDA per tal que els usuaris puguin abonar el cost del desplaçament des de la plataforma (també es podran adquirir bitllets al bus) i entrar les seves sol·licituds de desplaçament. Per això, el plec de condicions estableix que l’adjudicatari haurà d’equipar els vehicles amb els requeriments tecnològics necessaris, connexió a internet i també smartphone per al xofer. Respecte a la resta de requeriments del vehicle, es donen dues opcions respecte a la capacitat: o bé d’un mínim de 14 places o bé d’un mínim de set. El comú assenyala que en funció de les ofertes rebudes i la capacitat pressupostària s’optarà per una o altra opció. Obligatòriament el vehicle adscrit al servei haurà d’estar catalogat amb almenys l’etiqueta Euro VI però es puntuaran més vehicles híbrids i encara més si és cent per cent elèctric. S’haurà d’oferir climatització i calefacció al viatger, però també wifi i un maleter per transportar material que no pugui anar dins del vehicle. S’obtindran punts extra si són vehicles accessibles a persones amb mobilitat reduïda, si hi ha espai per acollir animals domèstics de mida gran o si estan equipats amb un sensor que pugui analitzar el nivell d’alcoholèmia del conductor integrat en el sistema d’arrencada del vehicle.

Les empreses interessades a explotar el transport intern encampadà poden presentar les ofertes fins a les deu del matí del 20 de gener. La corporació es farà càrrec dels costos per a la retolació del vehicle, així com del disseny de la mateixa i la instal·lació. L’empresa adjudicatària, a més, no podrà ni ubicar ni gestionar publicitat al vehicle, que és una qüestió que queda a les mans de la corporació.

DETALLS

Horaris

Els dies laborables el servei arrencarà a les 7.30 hores mentre que els festius i caps de setmana l’inici serà a les 10. L’acabament serà sempre a les 21 hores.

Preus

El plec de condicions estableix que les tarifes les fixa el comú i que l’usuari haurà de tenir abonaments a disposició.

Transport verd

Les empreses que ofereixin vehicles híbrids o elèctrics tindran puntuació extra en el concurs.

tracking