REPORTATGE

L'èxit d'un homenatge

L’exposició de Sergi Mas tanca avui les portes amb 192 assistents, 82 visites guiades i la satisfacció dels organitzadors i de l’artista, que ha participat en el propi reconeixement.

L'èxit d'un homenatgeCOMÚ DE SANT JULIÀ

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

No és només l’èxit i el nombre de visites que ha tingut l’exposició, són totes les coses que ens han passat mentre la fèiem.” Així relatava l’assessora de projectes culturals i comissària de l’exposició, Anna Mangot, que la iniciativa laurediana d’inaugurar la sala de Sergi Mas amb les obres del mateix autor ha estat molt més que una simple exposició. “Ens han passat coses molt maques”, va assegurar, tot remarcant que el mateix artista ha sigut partícip del seu homenatge. “Ha sigut molt bonic que ell tries algunes de les obres que s’han exposat i que en descobrís d’altres que ni recordava que tenia”, va apuntar Mangot, que va afegir que “és un home molt humil i l’ha fet molt feliç l’homenatge”.

D’anècdotes, va afirmar, n’han col·leccionat unes quantes perquè “és un artista que amaga una història diferent darrere de cadascuna de les obres”. Per això, al peu d’algunes de les 109 obres exposades s’hi ha afegit un petit text per explicar la història o l’anècdota de l’obra. A tall d’exemple, Mangot va recordar la feinada que els va suposar moure una de les obres. “Pesa 80 quilos i estava amagada en una sala de la Fundació Crèdit Andorrà, que ens l’ha cedit temporalment. Ha costat de moreu-la però ara es podrà veure”, va explicar.

En total han passat per la sala d’exposicions des del 30 d’octubre que es va inaugurar un total de 172 visitants d’Andorra i una vintena provinents d’Espanya i França, a més de les 82 persones que han fet una visita guiada entre particulars i escoles. En concret, els alumnes de segon cicle de primera ensenyança de l’escola andorrana de Sant Julià i els infants de maternelle i elementaire de l’escola francesa laurediana van gaudir de l’exposició i, tal com va dir Mangot, “feien enveja als companys que encara no havien pogut venir perquè els agradava molt”. Els estudiants de l’Escola d’Art del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, tant infantils com adults, també la van visitar. L’empitjorament de la situació sanitària, però, va frenar les visites d’escolars a primers de desembre.

L’assessora cultural va apuntar que l’exposició no estava prevista en el calendari anual però quan van decidir homenatjar l’artista posant el seu nom a la sala comunal, van apostar per inaugurar-la amb un recull de les seves obres. “Ha sigut molt bonic que ell també hi pogués participar i decidir. Al final ens hem hagut de quedar en secret algun detall per sorprendre’l però han sigut pocs”, va exposar contenta de la implicació de la família. La inauguració de la sala i l’exposició s’han emmarcat en el conjunt d’esdeveniments sota el nom de Al voltant de Sergi Mas que han estat organitzades per diferents institucions del país per homenatjar l’artista.

Un cop finalitzada l’exposició de Sergi Mas, la sala seguirà acollint altres artistes. Segons Mangot, ja n’hi ha diverses de previstes per a l’any vinent. Una iniciativa important per a la parròquia, va considerar, “especialment ara que ha tancat el Museu del Tabac, que deixa un buit important a Sant Julià”.

VISITA DEL COPRÍNCEP A L'EXPOSICIÓ

El Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, va visitar ahir la sala Sergi Mas de Sant Julià de Lòria acompanyat dels cònsols lauredians, Josep Majoral i Mireia Codina. Vives volia conèixer les noves dependències i homenatjar l’artista.

tracking