CAVALCADES MARCADES PER LA COVID

La màgia de la nit de Reis amb mascareta

Els més petits van sortir ahir al vespre al centre d’Andorra la Vella a rebre Ses Majestats amb la mateixa il·lusió de sempre, tot i la situació de pandèmia que viu el país.

La màgia de la nit de Reis amb mascaretaCOMÚ D'ALV / TONY LARA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A les sis en punt de la tarda, poc abans que comencés la cavalcada dels Reis d’Orient d’Andorra la Vella, els arbres de llum que el comú ha instal·lat per festes a la plaça The Cloud van encendre’s alhora. “Ohhh!”, va fer la gentada que s’hi aplegava. En aquell instant tothom va ser conscient que la màgia de la nit de Reis havia tornat a la capital.

El repic de timbals del grup de percussió Batucada Maracuyà va donar el tret de sortida a la cavalcada. Els més petits, la majoria a primera fila o a collibè dels pares per no perdre’s cap detall del recorregut de Ses Majestats, movien els braços al ritme de la música.

David Gonçalves, massanenc de quatre anys, va seguir el recorregut acompanyat del seu pare, Rui Gonçalves. Segons va explicar al Diari, aquest any ha demanat als Reis “unes mans de joguina del Hulk, un joc de boles i uns dards”.

La cavalcada va estar marcada, inevitablement, per les mesures per contenir la pandèmia. Ses Majestats no van llançar caramels a la multitud ni tampoc van fer la tradicional recepció per rebre en mà les cartes dels infants. Tothom duia mascareta. Tot i això, i segons va apuntar Juan Luis Hernández, que va acompanyar el seu fill de quatre anys, Noah Hernández, a veure l’arribada dels Reis d’Orient a la capital, per fortuna “els nens no són tan conscients com els adults de la situació sanitària que viu el país” i això fa que visquin la nit de Reis “amb la mateixa il·lusió de sempre”.

La cavalcada va congregar no només gent de la capital, sinó també d’arreu del país i visitants de l’estranger. A l’avinguda Meritxell, esperant els reis a primera fila, hi havia Saray Moya, de tres anys, acompanyada de la seva família. El seu pare, Tomás Moya, va explicar que són d’Alacant i que han vingut a passar una setmana de vacances al Principat. “No és la primera vegada que venim. Ens agrada molt la cavalcada d’Andorra la Vella”, va assegurar.

Els Reis d’Orient no van oblidar la resta de parròquies. A la Massana van arribar amb cavall i van entrar a la plaça de les Fontetes a dos quarts de sis, on els van rebre les cònsols, Olga Molné i Eva Sansa, per lliurar-los la clau que obre totes les llars de la parròquia. A Escaldes, van rebre les cartes i anhels dels menuts de la casa al Prat de Roure, mentre que a Sant Julià de Lòria les carrosses van tornar a desfilar fent somiar petits i grans en la nit més especial de l’any.

Un nen saluda els Reis d'Orient des d'un balcó.

tracking