El PS critica la “poca transparència” en l'afer dels aparcaments

González es mostra “gratament sorprès” per la rebuda de la campanya de recollida de firmes contra la supressió de la mitja hora gratuïta

El conseller Sergi González, ahir a l'aparcament del Parc Central.PS

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup de la minoria al comú d’Andorra la Vella va reiterar ahir les crítiques a l’equip de govern, encapçalat per la cònsol major, Conxita Marsol, per la supressió de la mitja hora gratuïta als aparcaments comunals. El conseller socialdemòcrata Sergi González va lamentar en roda de premsa a l’aparcament del Parc Central la “manca de transparència” que ha tingut Marsol en l’eliminació de la bonificació tarifària. “El canvi s’ha fet sense planificació. No hi ha hagut comunicació amb la ciutadania”, va afirmar.

González va assegurar, en declaracions al Diari, que el grup parroquial del PS + Independents ha rebut “un munt de queixes” dels veïns per la modificació de les tarifes i va mostrar-se “gratament sorprès” per la rebuda que ha tingut la campanya de signatures impulsada aquesta setmana pel partit a la plataforma Change.org perquè Marsol reverteixi els canvis en la política de preus dels aparcaments. Ahir al tancament d’aquesta edició més de 4.500 persones havien subscrit les demandes del PS.

AUTOCRÍTICA

En la roda de premsa González també va fer autocrítica. L’ordinació de preus públics per al 2022 –el document oficial que regula, entre altres coses, les tarifes dels aparcaments comunals– va aprovar-se el passat dilluns 20 de desembre en sessió de consell del comú amb els vots a favor de la majoria i l’abstenció de la minoria i va entrar en vigor el 29 de desembre, quan va publicar-se al BOPA. Per què el grup socialdemòcrata no va llançar abans el crit d’alerta? González va admetre ahir que el grup que representa hauria d’haver analitzat més a fons la proposta de Marsol. Tot i això, també va criticar que la majoria no els comuniqués amb claredat que pretenia suprimir la primera mitja hora gratuïta als aparcaments.

El conseller dubta que la mesura serveixi per reduir la mobilitat, tal com defensa l’equip de govern. “No hi ha estudis que demostrin que suprimir la mitja hora evitarà els col·lapses”, va assenyalar González.

El representant socialdemòcrata, a més, va mostrar-se convençut que la mesura comportarà problemes de trànsit i tindrà un impacte negatiu en el comerç de la ciutat. “Els comerciants ja ens han fet arribar els seus neguits i preocupació. Hem de pensar que són 30 minuts, un import que per al comú és mínim”, va afirmar.

De la mateixa manera, González també va apuntar que la supressió de la mitja hora gratuïta desincentivarà l’ús de les minideixalleries comunals que estan instal·lades a l’interior d’alguns aparcaments comunals.

TAULA DE MOBILITAT PARROQUIAL

El grup del PS al comú d’Andorra la Vella crearà una taula de mobilitat parroquial perquè tots els ciutadans puguin aportar solucions als problemes de circulació de la capital. Els socialdemòcrates convidaran les associacions de comerciants, les empreses de transport i els veïns a participar-hi. El conseller Sergi González va apuntar al Diari que la taula es posarà en marxa “entre l’última setmana de gener i la primera de febrer”. El representant de la minoria també va expressar el desig que la majoria se sumi a la proposta i hi posi “tots els mitjans al seu abast".

tracking