Cabot sosté que l'acord amb Ensisa pel Palau és bo però arriba tard

La consellera diu que el pacte amb la societat que gestiona les pistes s’hauria d’haver tancat fa un any

Façana principal del Palau de Gel.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera del grup de la minoria al comú Dolors Cabot celebra l’acord entre la corporació i Ensisa perquè la societat que gestiona les pistes d’esquí dels sectors de Canillo, Soldeu i el Tarter s’encarregui de la gestió operativa del Palau de Gel durant els pròxims cinc anys. Tot i això, Cabot matisa que el comú hauria d’haver negociat abans el contracte. “S’hauria d’haver fet des del primer dia. Quan es va tancar l’acord de lloguer [el pacte es va signar a final de febrer de l’any passat] ja s’hauria s’haver negociat amb Ensisa”, assenyala la consellera, que recorda que l’entrada d’Ensisa al Palau costa al programa amb què Objectiu Comú va presentar-se a les eleccions comunals del desembre del 2019.

Cabot es mostra convençuda que la participació d’Ensisa en la gestió del Palau serà “clau” per a la “viabilitat a llarg termini” de les instal·lacions, ja que permetrà aprofitar les “sinergies” d’una empresa “amb molta experiència en el món de la neu i els esports i activitats de muntanya”. La consellera posa un exemple dels avantatges que podria suposar l’entrada de la societat que explota les pistes de la parròquia en els òrgans de direcció de l’equipament: “Si un dia fa mal temps a les pistes i s’han de tancar al públic, Ensisa podria oferir als esquiadors la possibilitat d’anar al Palau de Gel pel mateix preu del forfet. Jo soc partidària de la participació d’Ensisa en la majoria d’atraccions turístiques de la par­ròquia.”

PARTIDÀRIA DE LA COMPRA

D’altra banda, Cabot critica que, el febrer de l’any passat, l’equip negociador amb la propietat del terreny on hi ha el Palau es “conformés” a signar un contracte d’arrendament. “Nosaltres vam proposar la compra, no el lloguer. El comú hauria d’haver prioritzat la compra del Palau de Gel com la millor opció”, afirma. La consellera de la minoria recorda que el lloguer és per un termini de “només” 20 anys i assenyala que “seria més fàcil fer plans a llarg termini per al Palau si el ter­reny fos propietat del comú”. Cabot sosté que fa un any era “factible” comprar el Palau: “Amb el que ens hem gastat en el pont tibetà i altres projectes hauríem disposat de prou recursos.”

CLAUS

-L’acord

El comú va anunciar dilluns que ha arribat a un acord amb Ensisa perquè l’empresa s’encarregui de la gestió operativa del Palau de Gel.

-Avantatges

Cabot es mostra partidària de l’entrada al Palau de la societat perquè ajudarà a fer més viable a llarg termini l’equipament comunal.

-Adquirir el terreny

La consellera de la minoria sosté que s’hauria d’haver intentat comprar el terreny on hi ha les instal·lacions el febrer de l’any passat.

tracking