Tudó afirma que la construcció "se'ns ha escapat de les mans"

Mortés defensa que el comú encara és a temps de "modelar" el creixement urbanístic

Consell del comú d'OrdinoVíctor González

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera de la minoria Sandra Tudó, del grup de Movem Ordino, celebra que el comú hagi encarregat un estudi per analitzar com cal cobrir la nova demanda d'habitatge amb criteris de sostenibilitat mediambiental, però alerta que la corporació fa tard. "Penso que la construcció se'ns ha escapat de les mans a Ordino", ha afirmat avui a primera hora de la tarda en la roda de premsa que ha tingut lloc després del consell de comú.
Tudó ha afegit que en el mandat anterior la minoria ja estava preocupada per l'impacte del creixement urbanístic sobre els recursos naturals, les infraestructures i la identitat de la parròquia. Durant la sessió de consell, la consellera ha demanat al cònsol major, Josep Àngel Mortés, quines mesures prendrà el comú si l'estudi encarregat conclou que l'aprovació de més llicències de construcció és insostenible.
Per la seva part, Mortés li ha respost que, si cal, es faran les modificacions pertinents al pla d'urbanisme i ha recalcat que l'objectiu del comú és "trobar l'equilibri entre el creixement i la conservació de l'entorn natural". El cònsol, però, ha defensat que "de cap manera" es pot aturar el desenvolupament de la parròquia, però sí "ajustar-lo". "Cal modular el creixement perquè no sigui tan accelerat com ho és en aquest moment", ha matisat.
El comú disposarà de l'estudi d'aquí a un parell de mesos. Tot i això, si l'equip de govern decidís de fer canvis substancials al POUP hauria d'esperar fins al proper mandat, ja que la darrera revisió es va fer a finals del 2019 i la Llei general d'ordenació del territori i urbanisme estipula que no es poden revistar els plans d'urbanisme fins que no hagin transcorregut sis anys des de la seva entrada en vigor. "Pot ser que durant aquest període l'entrada de llicències de construcció al comú sigui massiva", ha alertat Tudó.
tracking