El comú no tancarà el viaducte de Doctor Vilanova perquè és segur

Tot i que es van detectar corrosions a les bigues, les parts de la infraestructura que s’han de rehabilitar no suposen cap perill immediat

El carrer Doctor Vilanova a l'altura de la rotonda de l'edifici de Govern.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú no tancarà al trànsit rodat el viaducte del carrer Doctor Vilanova perquè, tot i que van detectar-se corrosions a les bigues que el sostenen, és segur de circular-hi i les parts en mal estat de l’estructura no suposen ara per ara un perill imminent per a vehicles i vianants, van explicar aquesta setmana al Diari fonts de la corporació.

La cònsol major, Conxita Marsol, va anunciar a final de setembre de l’any passat que el tram del carrer Doctor Vilanova que va de la rotonda de l’edifici administratiu del Govern a la plaça Rebés es tallaria a la circulació durant un període de nou mesos a partir de la segona setmana de gener per obres de rehabilitació de l’estructura del viaducte. De moment, però, l’equip de govern ha decidit que no es faran fins més endavant. La data encara s’ha de determinar.

A mitjan octubre el comú va publicar al BOPA un concurs d’abast nacional per adjudicar els treballs. Quinze dies abans el consell de comú havia donat el vistiplau a un crèdit extraordinari per un import d’1.450.000 euros per finançar les obres.

OBERTURA DEL PLECS

L’obertura de plecs del concurs va tenir lloc a final de novembre. Un mes després el comú va publicar un edicte al Butlletí Oficial que anunciava que el concurs es declarava desert. Fonts de la corporació van detallar que l’única empresa que s’hi va presentar no complia els requisits exigits en les condicions del concurs i van atribuir la manca de participació a dos fets.

D’una banda, al moment de fort creixement que viu el sector de la construcció, la qual cosa fa que moltes empreses del sector hagin de renunciar als concursos de l’administració perquè no poden assumir més projectes. De l’altra, al fet que hi ha poques empreses al Principat amb els recursos tècnics per portar a terme els treballs de rehabilitació del viaducte, ja que es tracta d’una obra de certa complexitat.

La corporació té ara diverses opcions sobre la taula, però no prendrà una decisió de manera immediata. Malgrat tot, a mitjà termini l’objectiu del comú és tirar endavant les obres.

Una sortida a la necessitat de rehabilitar una infraestructura utilitzada cada dia per milers de cotxes i vianants per accedir al nucli antic de la parròquia seria adjudicar els treballs mitjançant el mecanisme de contractació directa dels serveis d’una empresa del sector.

Tot i això, el comú tampoc descarta convocar un altre concurs, que aquesta vegada tindria un abast internacional. Aquesta solució permetria a la corporació d’atraure candidats d’arreu per a un projecte per al qual l’oferta d’empreses andorranes capacitades per executar-lo és més limitat.

CRONOLOGIA

-Setembre 2021

Marsol anuncia que el viaducte de Doctor Vilanova es tallarà durant nou mesos a partir del gener del 2022 per obres.

-Octubre 2021

El comú publica un concurs nacional al BOPA per adjudicar els treballs. Abans es va aprovar en sessió de consell de comú un crèdit extraordinari de prop de mig milió d’euros per al projecte.

-Desembre 2021

La corporació declara desert el concurs. Només s’hi havia presentat una empresa que no complia els requisits exigits.

-Gener 2022

El comú estudia diverses opcions per adjudicar les obres. La decisió no es prendrà immediatament.

tracking