La Cambra proposarà millores per revitalitzar el comerç

La institució empresarial elaborarà un diagnòstic del sector i farà propostes per atraure més clients al centre

Mas i Majoral, ahir al migdia, després de signar el conveni.COMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El comú i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra han signat un conveni mitjançant el qual l’organisme farà un treball de camp sobre l’eix comercial de la parròquia amb la finalitat de fer un diagnòstic i definir les accions a emprendre per millorar-lo. L’acord va signar-se ahir al matí a l’edifici administratiu del comú per part del cònsol major, Josep Majoral, i el president de la Cambra, Josep Maria Mas.

Durant els propers quatre mesos la Cambra entrevistarà tots els comerciants amb negocis a les avingudes Verge de Canòlich i Francesc Cairat, i carrers adjacents. A partir d’aquesta informació s’elaborarà un diagnòstic de les mancances i necessitats del sector, així com de les seves fortaleses. L’objectiu, segons va destacar Mas en roda de premsa, és trobar solucions per atraure més clients al principal eix comercial del poble.

EL COST, 8.000 EUROS

Es tracta del segon conveni signat per les dues institucions, ja que ara fa més d’un any se’n va acordar un per impartir formació als comerços locals. “La voluntat de la corporació és ajudar el comerç i l’objectiu és revitalitzar la parròquia a través seu”, va manifestar Majoral. Per al comú, el cost de la feina que portarà a terme el personal qualificat de la Cambra és de 8.000 euros i la durada màxima serà d’un any, moment en el qual es presentarà el diagnòstic i les accions que s’hagin d’emprendre.

El president que aglutina part de l’empresariat nacional, per la seva banda, va explicar que des de fa temps la Cambra treballa en aquestes fórmules. “Disposem d’un bon equip per fer actuacions com aquesta”. Mas va mostrar-se convençut que després del treball de camp “donarem una empenta als sectors que estan patint més durant aquesta pandèmia”.

En una primera fase es farà un estudi per detectar les mancances de cada comerç per continuar fent una anàlisi de la situació i proposar les accions que caldrà aplicar per superar-les. “Penso que podem fer una bona feina per millorar l’atenció i l’afluència de gent cap al comerç que té més dificultats i potenciar-la en els altres”, va dir Mas. El president de la Cambra va afegir que d’aquí a quatre mesos “podem disposar d’uns resultats força fidels per començar a aplicar solucions”.

Sobre els problemes que pateix bona part del comerç de la parròquia des de fa anys, el cònsol major va indicar que “més enllà que la situació actual no hi ajuda, el comerç accessible al públic va registrant alguna baixa mentre que el nou que s’obre ho fa en pisos o bé despatxos”. En aquest sentit, Majoral va assenyalar que “així és difícil dinamitzar la parròquia a través del comerç, encara que el que tenim clar és que el que hi ha se l’ha de cuidar”.

D’altra banda, el cònsol major va anunciar ahir durant la roda de premsa de presentació de l’acord amb la Cambra que a mitjan febrer el comú presentarà un pla de revitalització del comerç. “Dit d’una manera clara, plantejarem quines accions pot impulsar la corporació perquè els comerciants es guanyin millor la vida que avui”, va assenyalar Majoral. El pla, a diferència de l’estudi de la Cambra, tindrà un abast més general, ja que en aquest cas les propostes tindran impacte en el conjunt de la parròquia.

tracking