Cairat vincula la revitalització del comerç a la pacificació del centre

El conseller defensa una remodelació urbanística per fer més “amables” els carrers i dotar la zona de més places d’aparcament

Comerços a l'avinguda Verge de Canòlich.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El conseller de la minoria Cerni Cairat afirma que cal una “remodelació urbanística” de l’eix comercial de Sant Julià –el traçat que formen les avingudes Verge de Canòlich i Francesc Cairat, i carrers adjacents– per revitalitzar el comerç de la parròquia. El representant de Desperta Laurèdia defensa que el comú faci una revisió del model urbanístic als carrers principals per fer-los més “amables” per als vianants i doti la zona de més places d’aparcament. D’aquesta manera, argumenta, es podrien atraure més clients, del país i d’arreu, ja que tindrien més facilitats per aparcar el cotxe i l’entorn pacificat “convidaria a passejar pel centre del poble”. El conseller defensa, a més, que aquestes mesures no tan sols beneficiaran el comerç, sinó també els veïns.

Cairat assegura que Desperta Laurèdia fa temps que treballa per millorar l’urbanisme del centre de la parròquia. De fet, explica, el grup ha proposat “moltes vegades” en sessió de consell de comú transformar Verge de Canòlich en zona per a vianants i construir un aparcament comunal soterrat al Prat Gran, conservant-hi, però, el parc infantil.

Un repte difícil

El conseller de la minoria admet que donar un nou impuls al comerç des de la corporació “no és una tasca fàcil”. En relació amb aquest repte, afirma: “Tots els comuns han volgut revitalitzar-lo, però no han acabat de trobar la tecla.”

Pel que fa a l’acord que van signar dilluns el cònsol major, Josep Majoral, i el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Josep Maria Mas, perquè la institució empresarial elabori un diagnòstic de l’estat del sector al centre del poble i, basant-se en aquesta informació, faci propostes per millorar-lo, Cairat hi dona tot el seu suport. “Si permet conèixer bé les necessitats dels comerços de la parròquia, no el veiem amb mals ulls”, afirma. Tot i això, recorda a Majoral que és “imprescindible” que en aquest estudi puguin participar “tots els comerciants”.

D’altra banda, Cairat recorda que el teixit comercial de Sant Julià té unes característiques diferents a la resta del país. “Els comerços principals estan situats fora del nucli urbà. Els que hi ha al centre no estan pensats per al client turista i, per tant, no tenen l’impacte directe en l’economia que sí que tenen en altres parròquies”, explica. Tot i això, Cairat defensa el sector, que, malgrat les dificultats, manté el potencial. “Tenim un comerç força especialitzat en certs sectors. No hem d’estar acomplexats”, recalca el conseller.

Finalment, el representant de Desperta Laurèdia manté que, a banda del comerç, el comú hauria de centrar el desenvolupament de la parròquia en “el sector de l’educació, l’emprenedoria i la innovació”. En aquest sentit, Cairat apunta que la corporació hauria d’aprofitar les institucions educatives que ja s’han instal·lat al centre del poble per atraure altres empreses que treballin en els camps de la investigació i el desenvolupament tecnològic. “Tenim l’oportunitat de transformar la parròquia”, afirma.

tracking