Espot va proposar per carta al quart ubicar Medi Ambient a l'hotel Casamanya

Jover diu ara que “no està tancat” que el ministeri s’ubiqui a l’històric edifici

L'antic hotel Casamanya.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre portaveu, Eric Jover, va afirmar ahir en la roda de premsa posterior al consell de ministres que “no està tancat” que el ministeri de Medi Ambient i Agricultura s’ubiqui a l’antic hotel Casamanya, malgrat que tant el comú d’Ordino com el quart havien confirmat tenir la proposta sobre la taula. Fonts properes a l’executiu, a més, van assegurar al Diari que la decisió política està presa i que el mateix cap de Govern, Xavier Espot, va donar la seva paraula als membres del quart per traslladar el ministeri a Ordino. De fet, a petició del quart, el Govern va enviar una carta formal exposant la proposta que requeria, com és normal, de l’aval de la institució ordinenca per tirar-se endavant.

Les declaracions de Jover arriben justament després que dissabte el quart acordés per àmplia majoria en una reunió acceptar la proposta de l’executiu d’entre les tres que tenia sobre la taula –el ministeri, un geriàtric o una combinació de les dues–.

Segons el ministre, però, l’únic que està decidit és que l’edifici ordinenc tingui una utilitat pública però que encara no hi ha “una finalitat tancada”. Jover va assegurar que “s’està buscant” què ubicar-hi i va afirmar que “ara hi ha una bona entesa amb el comú i el quart per buscar una finalitat pública en aquest espai”. “Finalitat pública en sentit ampli”, va afegir el ministre. En el mateix sentit, el portaveu del Govern va indicar que “hem de deixar treballar conjuntament el comú, el Govern i el quart”. Fonts de la majoria van atribuir les declaracions de Jover al fet que formalment encara no s’hagi votat en consell de ministres el trasllat però van assegurar que la decisió està presa.

tracking