Veïns del Pas demanen al comú que actuï per evitar les festes

Denuncien que els aldarulls es repeteixen cada any i en reclamen una millor gestió

Brutícia acumulada al Pas de la Casa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Després d’anys topant amb la mateixa situació, els veïns del Pas de la Casa consideren que el comú hauria de dur a terme alguna acció per preveure i gestionar millor els episodis de festes que joves turistes protagonitzen a la vila durant aquestes dates. “Tenim mesos de menys afluència turística i mesos de més afluència, com ara el febrer. Això ja se sap i penso que hauríem d’estar més preparats”, va apuntar Antonieta Vila, de l’Associació de Veïns i Comerciants de la parròquia.

De fet, són molts els veïns del Pas de la Casa que fa setmanes que es queixen perquè pateixen les conseqüències d’aquestes festes que s’organitzen als carrers. Aquesta setmana passada, de fet, la situació es va agreujar a partir de dijous amb l’arribada de 3.000 joves belgues. Aquests episodis d’aldarulls comporten que els ciutadans es despertin enmig de deixalles –moltes vegades brutícia acumulada i fins i tot restes de vòmits als portals–. Es tracta, segons ells, d’una situació gens agradable que, tot i que el comú ja està duent a terme dues recollides diàries d’escombraries, denuncien contínuament a través de les xarxes socials. “Els veïns som conscients que el Pas de la Casa és un lloc de turisme. Entenem que la joventut té ganes de reunir-se i divertir-se però cada any es repeteix la mateixa situació. Ens hauríem de coordinar millor”, va assegurar Vila, a més d’explicar que aquestes reunions es produeixen, sobretot, a la zona de peu de pistes.

Per altra banda, Àlex Ruiz, president de l’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics, va explicar que el mes de febrer és un dels més forts de l’any per al sector, ja que coincideix amb la setmana blanca de França i el carnaval. “En altres moments de l’any tenim un públic més familiar però durant aquestes dates rebem molts grups de joves”, va relatar. En aquest sentit, però, va dir que és difícil resoldre la situació quan l’oferta turística de la parròquia moltes vegades ja està basada a fer un reclam per atreure grans grups de turistes. “Per una part és denunciable però per l’altra ningú pot negar que això omple habitacions”, va apuntar. “Molts apartaments ja fan ofertes en aquest sentit perquè vinguin grups”, va afegir. Quant al balanç de temporada d’allotjaments turístics, Ruiz va dir que es troben entre el 4% i el 10% per sobre de les xifres de facturació de prepandèmia. “Si el ritme de reserves es manté fins a l’abril podrem parlar d’un any de rècord total.”

NETEJA I RETIRADA DE NEU A LA VILA

Els veïns del Pas de la Casa van celebrar que el comú hagi procedit a la retirada de neu dels carrers i a la neteja de la xarxa viària dels espais de la localitat fronterera. Els residents es queixaven de la brutícia acumulada a diferents zones, dels blocs de neu que feien impossible l’accés a molts carrers, així com del gel i la neu bruta o restes de deixalles a diferents zones com parcs infantils o rampes d’accés per persones amb discapacitat. Els veïns van lamentar la tardança de les administracions públiques per procedir a la neteja i cura de la localitat encampadana i que des d’ahir al matí es van començar a realitzar.

tracking