Consell de les Talles.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El repic de les campanes de l’església de Sant Miquel va donar el tret de sortida a la tradicional subhasta dels cortons que es va celebrar ahir a la parròquia encampadana.

Banders comunals i ramaders es van reunir a les cinc de la tarda per provar de fer-se amb l’arrendament d’algun d’aquests terrenys comunals on podrà pasturar el bestiar.

Les licitacions s’havien de fer en quantitats de mínim 10 euros i Laura Mas, mitjançant acudits, va animar els licitadors a apujar els preus de les licitacions. A així, anar sumant, es van subhastar nou cortons que apleguen 3.143 hectàrees per preus que van oscil·lar entre els 50 euros l’any pel cortó de Rebaixants, que compta amb 353 hectàrees, i els 1.170 euros anuals per explotar durant dos anys els cortals del Pas de la Casa de la Costa Rodona i del Bullidor, que sumen 463 hectàrees.

“Aval? El cap de Govern!” Amb aquesta broma, Xavier Espot, que va assistir a l’acte, va acabar constant com aval de l’arrendament del cortó dels Espiolets, subhastat per 110 euros l’any. A banda d’Espot, a l’acte hi van assistir també el ministre de Tursime i Telecomunciacions, Jordi Torres i, com és tradició, els cònsols de Canillo, que la setmana que ve acolliran la subhasta a la seva parròquia. Durant el denominat consell de les Talles d’Encamp es va aprovar també els arrestos de la Taba amb els mateixos imports que l’any anterior.

tracking