El PS denuncia tarifes de 15 euros per nit en allotjaments del Pas de la Casa

Riba critica el ‘turisme de borratxera’ i proposa un augment de les tarifes per atraure un públic més familiar

El tradicional consell de les Talles a Encamp.COMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El PS + Independents va denunciar ahir durant el consell de comú d’Encamp el baix nivell del turisme que visita la zona del Pas de la Casa durant l’hivern que, segons el conseller Enric Riba, “no consumeix res, excepte alcohol”, provoca aldarulls i no respecta el descans dels veïns. Amb la finalitat de revertir la situació i recuperar el públic familiar, Riba va proposar un augment general de les tarifes, un mecanisme que assegura que permetria a “invertir el sistema” i que “el Pas tingui la clientela que es mereix”.

En concret, el conseller de l’oposició va manifestar la necessitat que els allotjaments del Pas que cobren 15 euros per nit, i que aglutinen el nombre més gran d’estudiants, apugin el preu a 33 euros, que és el que assegura que cobren de mitjana els pisos turístics que reben famílies, així com un augment de les tarifes de Granvdalira. Així mateix, va al·legar la necessitat de crear una comissió per treballar conjuntament amb els actors turístics i acabar amb “aquest tipus de clientela que a les quatre de la matinada, quan ja no pot beure més, no sap ni on s’allotja i comença a picar als pisos”.

La cònsol major, Laura Mas, es va mostrar contundent a l’hora de respondre a les demandes de Riba, tot indicant que el comú seguirà l’estratègia marcada al pla director que es va aprovar el mandant passat amb el suport de totes les forces polítiques. “Continuarem amb la mateixa estratègia i no ens desviarem ni un punt ni una coma”, va assegurar. En aquest sentit, va indicar que el comú continuarà invertint per l’embelliment de l’entorn urbà de la zona, així com per millorar la qualitat de vida dels residents. A més, mantindrà el treball amb la taula del consell econòmic i social que col·labora conjuntament amb el “teixit econòmic, el Pas de la Casa, Saetde, allotjaments turístic, hotels... per anar de la mà i aconseguir aquesta destinació de turisme de qualitat”. Tanmateix, Mas va recordar que es recuperarà la taula de l’oci nocturn i que pròximament es reuniran pe recordar-los “el mandat de les bones pràctiques”.

Per la seva banda, el cònsol menor, Jean Michel Rascagneres, va acusar Riba “d’agafar un cas molt particular per pintar el Pas com si fos un infern”, assegurant que els aldarulls de les darreres setmanes van ser “un fet aïllat” provocat pel “decalatge entre l’obertura al turisme i la de l’oci nocturn. Això ha fet que molts turistes s’hagin trobat sense poder fer res a la nit”. A més, va titllar la idea de apujar preus de “falsa proposta”, tot recordant que ni el comú ni el Govern tenen competència per “poden imposar tarifes”, i va assenyalar que “el necessari és fer pedagogia”.

Finalment, la cònsol major va admetre la preocupació “pel tipus d’hotel que hi ha a Encamp”. Per aquest motiu, va comunicar que el comú treballa amb una nova ordinació que prevegi la bonificació del 90 per cent de la taxa de llicència d’obra per la construcció d’hotels de quatre i cinc estrelles.

tracking