Nou parc a la capital aquest estiu

L’equipament estarà llest a l’estiu i les obres costaran 700.000 euros

Imatge digital del futur parc.COMÚ ALV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aquest estiu s’enllestirà el Santa Coloma Parc, un equipament de 3.000 metres quadrats la construcció del qual costarà uns 700.000 euros. La cònsol major i el cònsol menor, Conxita Marsol i David Astrié, respectivament, van presentar el projecte ahir i van explicar que les obres es licitaran aquesta setmana. El parc se situarà a l’avinguda Santa Coloma, a l’altura del número 93. A l’equipament, al límit entre Andorra la Vella i Santa Coloma, s’hi podrà accedir tant des de l’avinguda Santa Coloma com des del passeig del Riu.

El Santa Coloma Parc oferirà una zona àmplia d’espais verds, una àrea arbrada i espais de joc per als infants i joves. Aquesta darrera inclourà un espai per poder practicar parkour i una tirolina, com a resposta a una demanda del Consell d’infants d’Andorra la Vella. També tindrà una zona de lavabos.

Els terrenys utilitzats els llogarà el comú de la capital a un actor privat. S’ha arribat a un pacte segons el qual si el propietari decidís construir habitatges a la parcel·la que ocupat el parc l’equipament es mantindria com està. D’aquesta manera es garanteix que independentment de quins siguin els plans urbanístics en un futur, la zona en què s’emplaçarà l’equipament es mantindrà igual. Així es garanteix la durabilitat del projecte.

Aquesta setmana sortiran els treballs a concurs públic, amb l’objectiu que el nou parc sigui una realitat a l’estiu. Fonts comunals expliquen que Andorra la Vella haurà ampliat en els dar­rers anys gairebé un 30% la superfície verda i de lleure amb equipaments públics i projectes com el Santa Coloma Parc.

Imatge digital del futur parc.

tracking