La policia mantindrà les patrulles “habituals” a Doctor Vilanova

Les forces de l’ordre no reforçaran de moment la presència d’agents a la zona de la rotonda de Govern, informa Justícia i Interior

Imatge dels aldarulls a la zona.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia no reforçarà de moment durant la nit la presència d’agents del cos a la zona dels carrers Doctor Vilanova i Prat de la Creu d’Andorra la Vella. Segons van explicar ahir al Diari fonts del ministeri de Justícia i Interior, les forces de l’ordre estan efectuant “les rondes nocturnes habituals en aquest indret”.

Aquestes mateixes fonts van assegurar que el Govern encara no ha rebut cap queixa dels veïns per aldarulls nocturns a la zona. El comú de la capital va informar que tampoc no té constància formal de malestar veïnal per incivisme i va confirmar que el servei de circulació no hi ha fet cap actuació extraordinària.

Un grup de veïns dels carrers adjacents a la rotonda de l’edifici administratiu de Govern van posar-se en contacte aquesta setmana amb el Diari per denunciar els aldarulls que, asseguren, tenen lloc cada cap de setmana. Els veïns acusen els clients dels locals d’oci nocturn que hi ha a la zona de fer soroll i impedir el descans dels residents. A més, lamenten que els crits, el soroll dels cotxes i les baralles no són l’únic problema que generen els incívics, ja que l’endemà dels aldarulls s’han trobat vidres trencats, vòmits, cigarretes, orina i excrements a l’entrada dels edificis.

Fonts del grup de veïns que s’ha mobilitzat per demanar més presència de la policia a la zona han redactat un escrit de queixa formal adreçat a l’executiu i al comú de la capital. El grup està recollint signatures entre els veïns de la zona.

Els promotors de la iniciativa consideren que els cossos de seguretat no fan prou per mantenir l’ordre a la zona. Els veïns asseguren que han demanat a la policia que intervingui en els aldarulls i que apliqui de manera estricta les lleis de seguretat pública.

A disposició dels veïns

Per la seva part, el conseller de la minoria al comú Sergi González, del grup del PS + Independents, va assenyalar que la corporació de la capital no té gaire marge de maniobra per intervenir en els aldarulls perquè la seguretat és competència del Govern. Tot i això, González va demanar tant al comú com a l’executiu que “escoltin els veïns”. El representant socialdemòcrata va posar-se a disposició dels veïns perquè li facin arribar les queixes. “Si es demostra que hi ha un problema greu de seguretat cal posar-hi solució immediatament”, va concloure González.

A part de les queixes pels aldarulls nocturns, els veïns de Doctor Vilanova i Prat de la Creu també denuncien la contaminació atmosfèrica arran de l’alta concentració de vehicles a la zona. Per aquesta raó sol·licitaran al comú que elabori un pla per pacificar la circulació i redistribuir el trànsit. D’altra banda, demanen que, si el multifuncional es fa a Prada Casadet, s’insonoritzi adequadament l’edifici.

CLAUS

1 Els veïns denuncien incivisme

Un grup de veïns de Doctor Vilanova i Prat de la Creu denuncia que no pot descansar pels aldarulls que hi ha a la zona cada cap de setmana.

2 La policia no reforçarà les patrulles

La policia mantindrà les rondes nocturnes habituals a la zona. Ni el Govern ni el comú no han rebut encara cap queixa formal dels veïns.

3 El PS es posa a disposició dels afectats

El conseller del PS + Independents Sergi González es posa a disposició dels veïns i demana al comú i al Govern que els escoltin.

tracking