La minoria acusa el comú de regalar sis milions d'euros a Camprabassa

Desperta Laurèdia s’ha posicionat en contra de l’ampliació de capital amb aportació no dinerària per compensar els crèdits

El Tobotronc de Naturland, parc gestionat per Camprabassa, SA.Arxiu

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria transformarà sis milions d’euros de deute de Camprabassa en accions, augmentant la participació institucional en l’empresa. S’han subscrit unes 180.000 accions per un valor nominal que arriba a 6,3 milions d’euros que seran propietat de la corporació laurediana. La companyia ha pagat aquesta part del deute amb unes accions que tenen un valor nominal de 35 euros cadascuna però que realment estan en un cost negatiu.

Respecte a aquesta decisió Cerni Cairat, cap de la minoria, considera que és una inversió de sis milions d’euros a fons perdut. Tot i que aquesta aportació no és dinerària. Cairat recalca que durant els propers cinc exercicis s’hauran de continuar aportant entre 400.000 i 600.000 euros anuals que podrien ampliar el deute que té Camprabassa amb el comú fins a tres milions més. Sobretot els preocupa que d’aquí a cinc anys s’hagi de tornar a ampliar el deute i es torni a dur a terme una operació com l’aprovada a la sessió de comú. “Hem prestat diners a una societat que no és rendible i que és incapaç de tornar els deutes”, diu el líder de Desperta Laurèdia.

Des del govern comunal, Josep Majoral, cònsol major de Sant Julià de Lòria, considera que l’ampliació de capital és l’opció menys dolenta atesa la situació que patia l’empresa gestora de Naturland. Defensen que “és una oportunitat que es dona a l’empresa per reflotar el negoci i tornar el deute”. Calculen que podria eixugar-se el deute en un interval d’entre 15 i 20 anys si se segueix el pla de negoci establert pels experts consultats pel comú. Respecte al deute extra que Camprabassa, SA, contrau amb el comú, Majoral explica que en ser un intercanvi amb accions els dona el control per monitorar el progrés i garantir a través del consell d’administració que es torna tot el deute. El cònsol va destacar que el canvi de direcció i la reorganització de l’equip professional de Naturland, així com el tancament del parc d’animals i el pla per reestructurar els comptes, fan possible afrontar el futur del projecte amb més optimisme. Van destacar que al llarg dels darrers mesos s’ha notat una millora en els números de l’empresa però encara preocupa que el valor de les accions estigui en valors negatius.

A part de les qüestions vinculades a l’aprovació de l’ampliació del deute de Camprabassa s’han aprovat els primers tràmits per patrocinar una de les fases del campionat internacional de bicicleta de muntanya. La minoria va expressar la seva preocupació pel possible impacte ambiental de la preparació dels circuits i el govern va anunciar que els promotors compareixeran davant el comú per presentar detalladament el projecte i respondre a qualsevol pregunta.

tracking