L'obra per connectar l'hospital a l'aigua de la capital arrenca a l'abril

Els treballs de la connexió alternativa s’allargaran entre 15 i 20 dies i provocaran talls al carrer Sant Andreu

L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell comptarà amb una connexió alternativa a la xarxa d'aigua de la capital.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres per establir una connexió alternativa entre l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i la xarxa d’aigua potable d’Andorra la Vella es posaran en marxa durant el mes d’abril i es preveu que s’allarguin entre 15 i 20 dies, segons va explicar al Diari Eduard López Mirmi, director general de la societat Companyia d’Aigües Potables d’Escaldes-Engordany (CAPESA).

Aquests treballs, segons va detallar Mirmi, afectaran la circulació de la parròquia escaldenca pels talls al carrer Sant Andreu de la capital, ja que s’haurà de construir una rasa per allargar les canonades d’Andorra la Vella fins a l’hospital, que s’ubica a Escaldes-Engordany. De fet, aquesta és la raó per la qual el comú de la capital no ha decidit tirar endavant les obres fins ara. “El comú ha aturat el projecte uns mesos per evitar problemes de circulació” en aquest carrer, va indicar el director general de CAPESA.

Garantir el subministrament

La decisió d’establir una connexió alternativa entre l’hospital i la xarxa d’aigua potable comunal de la capital s’emmarca dins el conveni signat entre Escaldes-Engordany, Andorra la Vella, el SAAS i CAPESA amb l’objectiu que l’equipament sanitari mai es quedi sense aigua.

El text estableix que el proveïdor d’aigua potable a l’hospital és CAPESA i que l’embrancament amb la xarxa comunal d’Andorra la Vella s’activaria només si l’empresa escaldenca no estigués en condicions d’oferir el servei al centre hospitalari. Per exemple, si hi hagués una catàstrofe i la xarxa de CAPESA col·lapsés. En aquest sentit, Mirmi va afirmar que les parts ja disposen d'un protocol ben definit dels passos que s'haurien de seguir si, pel motiu que fos, Capesa no pogués garantir el subministrament d'aigua a l'hospital.

Així mateix, el protocol també estableix que el comú d'Andorra la Vella i CAPESA faran conjuntament el control del comptador que mesurarà l'aigua que arribarà a l'hospital des d'Andorra la Vella -que, si no hi ha cap incident, hauria de marcar zero.

Després de quedar desert el concurs nacional, el comú d’Andorra la Vella va adjudicar les obres per construir la connexió a través d’un procediment de contractació directa a l’empresa Construccions, Obres Públiques i Transports, SL-COPITRAN, SL per un import de 29.577,88 euros, IGI no inclòs. Segons va apuntar el director general de CAPESA, l’empresa finançarà el vint per cent de l’obra, que equival a uns 7.000 euros, mentre que la resta de la despesa l’assumirà el comú d’Andorra la Vella.

L’adjudicació dels treballs es va fer el novembre de 2021, però el comú ha esperat a iniciar les obres per qüestions de circulació.

tracking