PARRÒQUIES

Encamp reprèn la taula transversal de l'oci nocturn del Pas de la Casa

El comú instal·larà càmera de videovigilància i reprendrà la campanya informativa per aconseguir una bona convivència

Una trentena de persones han pres part a la trobadaComú d'Encamp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Encamp ha reprès avui les reunions de la Taula transversal de l'oci nocturn després de la pandèmia i del període de tancament dels locals que ha estatpràcticamentdos anys, segons informa l'ens comunal en un comunicat. Aquest espai, que va començar a funcionar el 2017, ha comptat amb els diferents agents implicats:turoperadors, locals d'oci nocturn, membres del Consell Econòmic i Social, sectors de la restauració, hoteleria i allotjaments turístics, veïns i institucions, el comú encampadà i el Govern d'Andorra, representants amb els ministeris de Presidència, Economia i Empresa, de Justícia i Interior, de Turisme i Telecomunicacions i de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat.

Per part de la corporació comunal, s'ha presentat el manual de bones pràctiques que es reeditarà i es completarà amb una nova campanya de sensibilització i d'informació i s'han recordat el conjunt de mesures i recomanacions previstes per millorar la convivència al voltant de l'oci nocturn. En aquest sentit, l'ens comunal informa que ha demanat la col·laboració a tots elsestablimentsper complir la normativa de neteja de la via pública i de la gestió de residus, a més de comprometre's a col·locar càmeres de videovigilància. La cònsol major, Laura Mas ha afirmat que "estem convençuts que si treballemconjuntament l'impacte de les mesuresseràmolt positiu i aconseguirem reduir les molèsties dels veïns i situar al Pas de la Casa la imatge que es mereix com a destinació de turisme de neu".

En aquesta línia, el ministre Josep Ma Rossell ha destacat la presència del servei de policia durant 24 hores així com les mesures de prevenció i de coordinació amb el comú encampadà. Per la seva banda, el ministre Torres s'ha compromès a intensificar la informació de cara alsturoperadorsi ha recordat que s'estan fent les inspeccions que corresponen per assegurar el compliment de la normativa i per garantir una bona qualitat i oferta en l'àmbit turístic. El ministre Marc Rossell ha explicat les diferents accions que es duen a terme, especialment en l'àmbit del control dels sorolls. Finalment, ÈricBartoloméha detallat que s'està treballant en un reglament per identificar amb màxim de detall les obligacions de cada tipologia de local.

tracking