El comú amplia la zona verda a Ordino, Sornàs i la Cortinada

S’han instal·lat 24 parquímetres nous, que començaran a funcionar dilluns

Un dels parquímetres nous instal·lats a Ordino.COMÚ D'ORDINO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El servei de circulació d’Ordino posarà en funcionament dilluns vinent el nou sistema de parquímetres de la parròquia, tal com ja preveia el comú.

L’objectiu que persegueix la corporació amb aquesta mesura és garantir la rotació de vehicles i evitar els casos “d’estacionament abusiu”, segons va explicar ahir el comú en un comunicat de premsa.

Concretament, l’ampliació de les zones verdes afectarà els pobles d’Ordino, Sornàs i la Cortinada. En total, s’instal·laran vint-i-quatre aparells per pagar l’estacionament del vehicle en aquests espais. La intervenció també inclou la substitució dels parquímetres ja existents per uns de nous.

Aplicació

El següent pas que farà el comú serà facilitar el pagament de la zona blava pel telèfon mòbil mitjançant una aplicació. La corporació preveu implantar-la properament, segons va confirmar el comú.

De moment, el nou model de parquímetre funcionarà amb monedes, targeta de crèdit i vinyeta trimestral o anual. Els nous aparells incorporen unes plaques fotovoltaiques. La voluntat del comú és que els aparells tinguin autonomia total i no s’hagin de connectar a la xarxa elèctrica per funcionar.

Fonts del comú ordinenc van informar que la corporació ha volgut explicar els detalls del nou sistema amb prou antelació a la ciutadania perquè “aquest nou ordenament de la via pública no suposi cap perjudici” per als ordinencs.

Tots els residents de la parròquia seran informats de la posada en funcionament dels nous aparells mitjançant els canals d’informació corporatius Ordino és viu. Concretament, a través de l’aplicació, el butlletí electrònic i l’informatiu digital.

tracking