Quatre parcel·les a Rocacorba passaran a ser no inundables

Les obres a Rocafort milloraran la seguretat dels edificis ja construïts

Obres a l'avinguda Rocafort.COMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Les obres de construcció d’un mur de canalització del riu Valira de la rotonda de les Arades a l’Hotel Imperial, paral·leles a les de la nova plaça a l’avinguda Rocafort, permetran treure la consideració de zona inundable quatre a parcel·les no edificades en aquesta zona.

En total, calcula el comú, al voltant de 8.000 metres quadrats no construïts passaran a ser no inundables quan el mur de canalització estigui acabat. Una d’aquestes parcel·les és la del Prat Gran, de propietat comunal. En aquest espai la corporació laurediana vol construir una residència universitària. La resta de solars són de propietaris privats. En declaracions al Diari, el cònsol major, Josep Majoral, va apuntar aquesta setmana que el nou mur no només permetrà treure aquestes parcel·les de la qualificació de zona inundable, sinó que també millorarà la seguretat dels edificis que ja s’han construït en aquest espai.

Durant els quatre mesos que durin les obres, des de la rotonda de les Arades fins a la del Prat Nou, el sentit de circulació serà únicament descendent d’un quart de deu del matí a sis de la tarda i de dilluns a divendres. Els dos sentits de la circulació es recuperaran a partir de les sis de la tarda i fins a l’endemà.

A més, a partir de la rotonda del Prat Nou, excepte veïns i aparcament, els vehicles en sentit ascendent hauran de circular pel carrer Bonaventura Riera i fins a l’avinguda Verge de Canòlich. Així, la parada del bus del Prat Nou es desplaçarà a la zona blava davant del Prat Gran.

La nova plaça que es farà a Rocacorba tindrà una extensió de 700 metre quadrats.

tracking