El comú posa en marxa el nou servei de bus a demanda

L’Uclic disposarà de 56 parades que connectaran tots els nuclis

La cònsol major, Laura Mas, ahir pujant a l'Uclic.COMÚ D'ENCAMP

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Encamp ha posat en funcionament l’Uclic, el nou servei de de transport a demanda a la parròquia, com a nova iniciativa de mobilitat sostenible que funcionarà com a prova pilot, el primer any, per tal d’ajustar les necessitats de la ciutadania. Ahir al matí la cònsol major, Laura Mas, i el conseller d’Infraestructures i Manteniment, Xavier Fernàndez, van estrenar el nou servei, que “va destinat a tots els ciutadans de la parròquia i ens ha d’ajudar al fet que s’utilitzi menys el vehicle particular”. Així, l’objectiu és “connectar les zones residencials amb el centre de la vila”, segons va destacar la cònsol major.

La prova pilot servirà per ajustar el nou model de transport a demanda, de manera que respon a la idea que “si no hi ha reserves el vehicle no està circulant”, tal com va explicar Ivan Mora, gerent de FEDA Solucions, que és qui hi ha proporcionat l’aplicació informàtica per al funcionament del servei. El comú destaca que l’Uclic d’Encamp disposa d’un total de 56 parades, que permeten accedir als diferents nuclis encampadans. Es pot reservar el trajecte a través de l’app de l’Uclic, al web o trucant al telèfon +376 775 034.

Els horaris de funcionament del servei són, en dies laborables, de dos quarts de vuit a dos quarts de deu del matí, d’una a tres de la tarda i de cinc de la tarda a nou de la nit, i els caps de setmana i festius, de deu del matí a una de la tarda i de quatre de la tarda a nou del vespre. D’altra banda, pel que fa a les tarifes, el preu del bitllet senzill (d’un únic viatge) és d’un euro i es pot adquirir al mateix bus. Els abonaments només es poden comprar a l’oficina de Tràmits, a l’oficina de Turisme i a la Valireta.

tracking