El projecte del futur Casamanya preveu una zona d'aparcament

El conveni final podria incloure un punt per habilitar un espai d’estacionament en dues parcel·les adjacents

Estat actual de l'hotel Casamanya.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conveni a tres bandes entre el quart d’Ordino, el comú d’Ordino i el Govern per rehabilitar l’edifici de l’antic hotel Casamanya podria incloure una clàusula per dotar l’equipament d’un aparcament. Segons va explicar ahir en declaracions al Diari la llevadora del quart, Mònica Coste, les dues parcel·les adjacents al Casama­nya podrien adequar-se com a zona d’estacionament. Es tracta d’una proposta que va fer el ministeri de Medi Ambient, que preveu instal·lar-se en el futur a l’edifici, en una reunió recent amb els representants del quart i del comú. L’aparcament donaria servei als que accedeixin a l’edifici per treballar o fer una altra gestió.

Tot dependrà, però –Coste confia que sí–, de si finalment s’aprova el conveni entre les tres parts. La setmana passada el quart va donar el vistiplau al pacte d’entesa, previ a l’acord final. “La setmana passada vam fer l’última reunió i actualment el text s’està corregint al departament de Política Lingüística del Govern. Quan ens n’arribi la versió final el signarem”, va puntualitzar la llevadora. Coste preveu que aquest primer acord es pugui formalitzar entre aquesta setmana i “com a màxim” la vinent.

La llevadora es mostra satisfeta pel resultat de les negociacions amb el Govern i el comú, ja que algunes de les demandes del quart s’han inclòs en el pacte d’entesa. Una de les més importants fa referència a l’ús dels espais de l’edifici. A part d’acollir la nova seu del ministeri de Medi Ambient i del departament d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat del comú, l’antic Casamanya reservarà per al quart una sala de reunions, un despatx i una sala condicionada per dipositar-hi l’arxiu de la institució.

El Govern i el comú també han acceptat que les dues llevadores del quart puguin signar el preacord i el conveni final. Tot i que el fet pugui semblar insignificant vist des de fora, Coste va assegurar que és un “reconeixement” a la feina que fan no només les llevadores, sinó tots els membres de la junta del quart.

Encara no hi ha un calendari establert per a l’inici de les obres de reforma de l’emblemàtic edifici ordinenc. Coste va apuntar que els detalls sobre el projecte es decidiran quan les tres parts signin el conveni. Malgrat tot, si els tràmits no s’endarrereixen els estudis previs a les obres podrien estar enllestits aquest any i els treballs podrien començar el 2023.

Tot i que res no estigui tancat encara, Coste es mostra “satisfeta” per com s’han encarrilat les converses a tres bandes per tirar endavant la rehabilitació de l’immoble. “Estem contents perquè durant vint anys no s’ha pogut trobar una solució per al Casamanya però ara podrem salvar-lo”, va celebrar.

Pel que fa l’altra de les solucions que s’havien plantejat per al Casamanya –instal·lar-hi una residència per a la gent gran–, Coste va revelar que l’empresa que hi havia darrere del projecte va demanar recentment al quart si algun dels terrenys que la institució té en propietat podria destinar-se a aquesta finalitat. “L’empresa necessita un espai molt gran i els únics que tenim amb aquestes dimensions no són adequats per a aquest tipus d’instal·lació perquè són massa obacs o fan pendent”, va explicar la llevadora.

tracking