Andorra la Vella

La segona fase de les obres de la Rotonda costarà 4,5 milions, 1,5 més del previst

La majoria preveu aprovar demà en consell de comú un suplement de crèdit d’1,5 milions d’euros per finançar els treballs

Imatge del projecte de font de llums i colors presentat el 2015.COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona fase de les obres d’embelliment de la plaça de la Rotonda costarà el 50% més que la xifra que el comú d’Andorra la Vella havia previst en el pressupost d’aquest any. Segons ha pogut saber el Diari, en la sessió de consell de comú que tindrà lloc demà al matí se sotmetrà a debat i votació una sol·licitud de suplement de crèdit per un import d’1.550.000 euros. Si aquest punt de l’ordre del dia obté el suport dels consellers, els diners serviran per finançar la segona fase del treballs a la Rotonda.

L’obra és la inversió més quantiosa que farà el comú aquest any. En segon lloc hi ha el projecte de reparació i renovació de les voravies de la parròquia, que pujarà a un milió d’euros. Segons l’ordinació de pressupost comunal per a l’exercici del 2022, aprovada just fa tres mesos, la segona fase dels treballs d’embelliment de la plaça tenen un import assignat de tres milions d’euros. Si hi afegim el milió i mig del suplement de crèdit que s’aprovarà demà, les obres pujaran a més de quatre milions i mig d’euros. En termes percentuals, el suplement de crèdit suposa el 12% de la despesa pressupostada en inversions reals. Aquesta xifra se situa en 13 milions d’euros, que ja van ser 2,4 milions més (el 23%) respecte de l’any anterior.

Els tècnics d’Urbanisme del comú justifiquen la necessitat de sol·licitar el suplement de crèdit amb l’argument que tant l’encariment dels materials de construcció com d’altres costos del sector, com ara els salaris dels treballadors, obliguen la corporació a revisar a l’alça el pressupost destinat a l’obra. Segons ha pogut saber el Diari, cap de les empreses que han presentat ofertes al concurs per adjudicar els treballs preveuen uns costos inferiors a quatre milions d’euros, una xifra molt per sobre de la que havia calculat inicialment el comú.

FONT DE LLUMS I COLORS

L’edicte de convocatòria del concurs nacional per adjudicar la segona fase de les obres de remodelació i embelliment de la plaça de la Rotonda i entorns va publicar-se al BOPA a començament de febrer d’aquest any. Les empreses van disposar d’un mes per presentar les ofertes i l’obertura de plecs es va fer el 4 de març passat.

Un dels punts més destacats de la segona fase de les obres és que recupera la font de llum i colors entre la plaça de la Rotonda i el pont de París. La proposta data del 2015, però l’aleshores ministre de Turisme, Francesc Camp, va descartar-la perquè superava el pressupost previst. Aquesta instal·lació té un cost d’1,5 milions d’euros, segons les previsions del comú. L’objectiu de la cònsol major, Conxita Marsol, és inaugurar la font i el tram remodelat del passeig del Riu a final d’aquest any, segons va manifestar ella mateixa al desembre al Diari.

CLAUS

1. Un suplement de crèdit de més d’un milió i mig

Demà s’aprovarà en consell de comú un suplement de crèdit d’un milió i mig d’euros per a la segona fase de les obres d’embelliment de la Rotonda.

2. Els costos de la construcció, més cars

El comú justifica l’increment del 50% del cost previst de les obres amb l’argument que l’encariment dels costos de la construcció els forcen a fer-ho.

3. Es recupera el projecte de la font de llums

Un dels punts més destacats de la segona fase de les obres és que recupera la font de llums i colors entre la plaça de la Rotonda i el pont de París.

S'ADJUDICA PER 95.000 EUROS EL NOU PÀRQUING D'ENCLAR

El comú d’Andorra la Vella va adjudicar ahir per un import de 94.991,76 euros les obres d’adequació del nou aparcament a Santa Coloma, situat en una parcel·la paral·lela a l’avinguda d’Enclar, segons va informar el BOPA ahir. L’empresa adjudicatària és Treballs Públics Comesa, SL, que disposa d’un termini d’execució de deu setmanes –és a dir, dos mesos i mig– per efectuar les obres. Per tant, l’aparcament estarà disponible per als conductors, si es compleixen els terminis previstos, a mitjan juny d’aquest any. L’equipament, que s’habilitarà en uns terrenys de 465 metres quadrats llogats per la corporació comunal per un import total de 1.023 euros mensuals, tindrà una trentena de places. La reforma i embelliment recents de l’avinguda d’Enclar, que han permès la pacificació del trànsit en aquest tram urbà i una ampliació de les voravies i els espais de passeig, van suprimir places del carrer regulades amb parquímetre. Ara, es recuperen en aquest nou aparcament, que donarà servei als veïns i a les empreses que treballen a la zona.

tracking