El PS titlla de “desorbitat” el sobrecost de la Rotonda

La majoria aprova avui un suplement d’1,5 milions per al projecte

Els consellers del PS, ahir a la Rotonda.PARTIT SOCIALDEMÒCRATA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup del PS + Independents al comú d’Andorra la Vella va titllar ahir a la tarda en roda de premsa de “desorbitat” el “sobrecost” d’1,5 milions d’euros de la segona fase de les obres d’embelliment de la plaça de la Rotonda. Els treballs van pressupostar-se al desembre per tres milions. Amb el suplement de crèdit que la majoria aprovarà avui al matí en consell de comú pujaran a 4,6 milions.

El conseller socialdemòcrata Sergi González va afirmar que la cònsol major, Conxita Marsol, “està tirant endavant projectes que no són vitals per a la parròquia” mentre “apuja les taxes i el preu dels aparcaments”.

Per la seva part, la consellera Dolors Carmona va alertar que el comú hauria de ser “més curós” amb la despesa pública i va recordar que els diners gastats en les primeres dues fases del projecte, que en total en tindrà quatre, ja superen “de llarg” la previsió inicial: “Quan es va fer el concurs d’idees es va estimar una inversió global de tres milions i només en dues fases n’haurem gastat gairebé cinc i mig.”

L’obra és la inversió més quantiosa que farà el comú aquest any. Els tècnics d’Urbanisme del comú justifiquen la necessitat de sol·licitar el suplement de crèdit amb l’argument que tant l’encariment dels materials de construcció com d’altres costos del sector, com ara els salaris dels treballadors, obliguen la corporació a revisar a l’alça el pressupost destinat a l’obra.

tracking