Marsol afirma que les obres de la Rotonda no comprometen les finances

La majoria es replantejarà el projecte en funció de l'evolució del preu dels materials

Sessió ordinaria de consell de Comú a Casa Comuna.Comú ALV/Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol major d'Andorra la Vella,ConxitaMarsol, ha defensat aquest matí en sessió de consell de comú la necessitat de tirar endavant la segona fase de les obres de remodelació i embelliment de la plaça de la Rotonda.Marsolha afirmat que els treballs permetran afegir "un nou atractiu turístic" a la parròquia i ha assegurat que l'import de les obres, quatre milions i mig d'euros, no compromet els comptes comunals. "La situació financera del comú és bona. Si el context ho requerís, no tindríem problemes per aprovar ajudes econòmiques per als ciutadans i les empreses de la parròquia, tal com vam fer durant la pandèmia", ha remarcat. La cònsol major ha recordat queAndorrala Vella és una ciutat "turística i comercial" i ha conclòs que "ara és el moment" de "continuar generant il·lusió" i confiança en el futur de la parròquia. Amb tot,Marsolha matisat que la majoria es replantejaria el projecte si la pujada dels preus dels materials fes inassumible per al comú el cost de l'obra. En el ple d'avui s'ha aprovat l'adjudicació de les obres i un suplement de crèdit d'un milió i mig d'euros per finançar la diferència entre el preu actual i el previst en el pressupost comunal per a aquest any. El grup de la minoria hi ha votat en contra.

D'altra banda, en el ple també s'ha aprovat, en aquest cap per unanimitat, la licitació de la primera fase de les obres de reforma i embelliment del carrer Prat de la Creu i un suplement de crèdit d'1,4 milions per finançar-les. El cònsol menor, DavidAstrié, ha explicat que els treballs estaven previstos per a l'any vinent, però s'han avançat per aprofitar l'obertura dels carrers per la instal·lació de la xarxa de cogeneració a càrrec de FEDA i de l'estesa de cables d'AndorraTelecom. Les obres començaran "benaviat", segons ha detallatMarsol, i s'allargaran entre un mes i un mes i mig. La cònsol major ha confirmat que la circulació no s'allargarà mentre durin els treballs.

Un altre dels punts que s'ha aprovat en el ple és l'adjudicació dela reformade la piscina exterior del Centre Esportiu dels Serradells. L'objectiu del comú és inaugurar les instal·lacions, destruïdes el 2018 en un incendi, el 23 de juny, per la festa del poble.

tracking