Consell de comú

Encamp líquida els comptes de 2021 amb 3,4 milions de superàvit

La minoria considera que les xifres són enganyoses perquè el que genera els guanys és un prèstec de 8 milions d'euros

Consell de comú d'EncampComú d'Encamp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Encamp ha aprovat els comptes del 2021 amb un superàvit de 3,4 milions d'euros. Les despeses ascendeixen fins als 30,2 milions d'euros i els ingressos fins a 33,7. Amb aquestes xifres s'arriba al balanç dels 3,4 milions d'euros de superàvit.

El Partit Socialdemòcrata ha retret a la cònsol major que els comptes són enganyosos. El superàvit s'ha aconseguit gràcies a un préstec de 8 milions d'euros "el superàvit s'explica per un crèdit no per bona gestió" ha assenyalat DavidRios, del Partit Socialdemòcrata.Riosha assegurat que "ens fa por com s'està gestionant el pressupost perquè deixarà una herència de deute en la legislatura vinent". La cònsol major, Laura Mas s'ha defensat remarcant que la "presentació dels comptes no és enganyosa perquè mostra les xifres tal com són i en tot moment s'especifiquen els ingressos i despeses". Respecte a l'endeutament, Mas haexplicatque el comú d'Encamp ha augmentat fins als 19,7 milions d'euros el seu deute, però recorda que s'han invertit 27 milions d'euros entre 2020 i 2022 i, per tant, el balanç és positiu.

L'endeutament del comú ha estat una de les qüestions més debatudes en la sessió d'avui. El deute ha passat de 13,5 milions el 2020 a 19,7 el 2021. Tot i això, Laura Mas ha recordat que la càrrega financera, és a dir, els diners que s'han de tornar anualment del deute, només han variat un 0,09%. La xifra que preocupa a la minoria, però, és el percentatge dels ingressos anuals que representa l'endeutament. Els 19,7 milions d'euros representen un 73% dels ingressos anuals.

Sobre aquesta qüestió Esther Vidal, d'Agrupament Encampadà ha comentat que "fins ara hem estat d'acord amb gairebé totes les inversions i projectes. Estem arribant al 75% d'endeutament i a partir d'ara tindrem més cura amb tots els projectes que s'apropin perquè estem arribant a uns nivells que ens semblen perillosos". David Rius del PS ha dit que "ens fa por com s'està gestionant el pressupost perquè deixarà una herència de deute en la legislatura que ve" i la cònsol major ha conclòs afegint que "el que s'ha fet és accelerar de manera basant important una inversió que s'hauria d'haver fet durant la meitat del mandat en comptes de fer-les en un any. No posarem en risc que en els propers mandats no es pugui invertir en la parròquia".

tracking