Paymeter confia a mantenir la gestió dels parquímetres

La Batllia anul·la en una sentència l’adjudicació del control digitalitzat dels aparcaments a l’empresa Tecnologia Capital

L'aparcament comunal del Prat Gran.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La decisió de la secció administrativa de la Batllia d’anul·lar l’adjudicació a Tecnologia Capital de la instal·lació i manteniment dels parquímetres i de la gestió i control digitalitzat dels aparcaments de Sant Julià de Lòria no suposarà la interrupció del servei. Segons va afirmar en declaracions al Diari un dels fundadors de l’empresa, David Tiago, els advocats els han informat, després d’estudiar bé la sentència, que la resolució del tribunal no els obliga ara com ara a desmantellar el sistema informatitzat. “D’aquí a dos mesos farà un any que el servei està en funcionament. Els advocats ens han transmès tranquil·litat i nosaltres continuarem treballant com hem fet fins ara”, va declarar Tiago.

Per la seva part, el cònsol major, Josep Majoral, va explicar que l’equip jurídic del comú encara està estudiant el contingut de la sentència i les conseqüències que podria tenir per al funcionament del servei. Com que es tracta d’una sentència dictada per un tribunal de primera instància, la llei permet de recórrer-hi. Majoral va apuntar que el comú no descarta presentar-hi recurs. La corporació, però, no prendrà aquesta decisió fins que hagi fet una anàlisi detallada del document. Majoral va confirmar que aquesta mateixa setmana es reunirà amb l’equip jurídic comunal per valorar la resolució.

El comú va adjudicar la renovació dels parquímetres i la gestió dels aparcaments mitjançant una aplicació a Tecnologia Capital –una empresa emergent andorrana gestada al Niu d’Andorra Telecom i, per tant, amb participació de la parapública– el 7 d’octubre del 2020. Segons l’edicte d’adjudicació, Tecnologia Capital s’encarregaria de prestar aquest servei per un període de sis anys i cobraria una comissió del 20% per les transaccions efectuades als parquímetres, una altra comissió del 10% per les transaccions fetes a l’app, Paymeter, i un altra del 3% pel cobrament de sancions, denúncies o constats d’infraccions.

La decisió del comú no va agradar a l’altra empresa que va presentar-se al concurs. A mitjan novembre –un mes i una setmana després de la publicació del plec de bases al BOPA– Maviparq va presentar un recurs administratiu contra l’adjudicació davant del mateix comú. L’argument principal que va utilitzar aleshores Maviparq per impugnar la decisió va ser que Tecnologia Capital no disposava de l’autorització per subministrar i mantenir els equipaments de control de la zona blava. En l’escrit, l’empresa demanava al comú que anul·lés la decisió i també denunciava que no havia estat comunicada degudament.

Davant del silenci administratiu de la corporació laurediana, Maviparq va decidir denunciar l’adjudicació a la Batllia. Mentrestant, el projecte va continuar endavant i Tecnologia Capital va començar a instal·lar els nous parquímetres.

CRONOLOGIA

-Octubre del 2020

El comú adjudica la instal·lació i manteniment dels parquímetres i la gestió i control digitalitzat dels aparcaments a l’empresa Tecnologia Capital, participada per Andorra Telecom.

-Novembre del 2020

L’altra empresa que va presentar-se al concurs, Maviparq, presenta un recurs administratiu contra la decisió del comú.

-Juny del 2021

Comença a funcionar el nou sistema digitalitzat gestionat per Tecnologia Capital.

-Abril del 2022

La Batllia anul·la l’adjudicació per part del comú del nou servei a Tecnologia Capital.

tracking